Великден 2019 в Придунавска Сърбия

Вид транспорт: Автобус
Продължителност: 4 дни / 3 нощувки
Маршрут: София - Димитровград - Зайчар - Майданпек - Лепенски вир - Железни врата - Неготин - София
Дати:
Цена от: 0 лв.
Начална дата Крайна дата Цена Резервирай
 • Програма
Програма
Програма:

1-ви ден /26.04.2019/:
Отпътуване от паркинга на Национален стадион „Васил Левски”  в 06:30 ч. по маршрут София-Димитровград-Зайчар-Майданпек-Гъмзиград /290 км/. Кратка почивка в Зайчар за разглеждане на музея. Посещение на  късноримски археологически комплекс, в който  се намират останките от античния дворец  Феликс Ромулиана /ЮНЕСКО/. Изграждането му е поръчано от император Гай Валерий Галерий Максимиан в края на III и началото на IV век. Наричал се е Феликс Ромулиана, по името на майката на императора. Разглеждане на дворцовия комплекс. Кратка почивка в Зайчар за разглеждане на музея и свободно време за обяд. Продължаваме за Майданпек и пристигане в хотел „Golden Inn” 3*. Настаняване в хотела. Свободно време за почвка и разходка в града. В 18:00 часа в църквата на Светите апостоли Петър и Павел се отслужва вечерна литургия с изнасяне на плащеницата за Разпети петък, която може да бъде посетена от желаещите.  20,00ч. Вечеря в хотела. Нощувка.
 
2-ри ден/27.04.2019/: Закуска. Свободно време в хотела за почивка, разходка в Долни Милановац. ♥ По желание и срещу допълнително заплащане: 9,00 – Посещение с автобуса до хидроцентралата „Джердап 1“-Железни врата, която е измежду четрите най-голямите хидроцентрали в света. Влизане в централата по желание с местен водач. Желаещите да посетят съоръжението е необходимо да заявят посещението предварително и да имат копие от личната карта или да го предоставят на агенцията преди пътуването. Централата е стратегически обект и влизането в нея става организирано и  контролирано.  По пътя се движим покрай река Дунав, през най-красивата и най-голяма клисура в Европа „Джердапска клисура“ -местността Казаните, където е най-голямата речна дълбина на реката около 100 м. Фотопаузи в живопистния каньон. Връщане в хотела. 14,00 ч - 15,00ч – Обяд в хотела ( постен обяд се заявява предварително). Свободно време в хотела за почивка или разходка в град Майданпек. Вечеря в хотела от 20:00 часа (Съгласно обичая в Сърбия се поднасят „мангулица“ - агнешка чорба и сръбска скара)  23,30 ч - 24,00 ч Посещение на църквата за Празничната  Великденска литургия. Всеки гост получава боядисано яйце от управата на хотела непосредствено преди отиването му в църквата. От 24,00 часа Христос Воскресе – празнично веселие в ресторанта на хотела с жива музика.  Нощувка.
 
3–ти  ден /28.04.2019/: Закуска на шведска маса от 07:00 до 09:00 часа. След закуска отпътуване за  посещение на праисторическото археологическо находище в музея „Лепенски Вир“.  Комплексът Лепенски вир е уникално съкровище, носещо спомена на праисторическата култура. Тук са открити селища и култови сгради на хора, които са населявали района между седмото и шестото хилядолетие преди нашата ера. Комплексът е единствен по рода си в Централна и Югоизточна Европа и дава на археологическата наука ценни сведения за така наречената култура на Лепенски вир, доказваща наличието на много древна цивилизация на Балканите. Този своеобразен музей на открито се намира в  Националният парк „Джердап“ и природният резерват с разнообразна фауна и флора. Следва посещение на крепостта „Голубачки град“ на Дунав за фотопауза и снимки. Голубачки град е средновековна крепост  по течението на р.Дунав и за първи път се споменава в Унгарските пътеписи през 1335г. През 2012 г. е започнат и завършен проект за възстановяване и консервация на крепостните стени, като е изграден  и модерен информационен център, специални пътеки и тунел, пристанище за големи круизни кораби на реката до крепостта. По целия плавателен път по река Дунав крепостта представлява единствен запазен и възстановен исторически комплекс, който се отличава със своята внушителност и историческо възприятие в рамките на района. 14,00 ч- 15,00ч обяд в хотела.  Свободно време за почивка разходка. Вечеря в ресторанта с жива музика /без напитки/.Нощувка.
 
4-ти ден/29.04.2016/: Закуска на шведска маса. След закуска посещение на най-красивата и извесна „Райкова пещера“- осветената и уредената й за туристи част е 1,4 км. с богати сталактити и сталагмити, множество мостове и канали. Пещерата се намира на около 3 км от град Майданпек, известен с най-голямата разкрита мина за мед,сребро и злато. Обиколка на пещерата с екскурзовод.  Отпътуване за България. Пристигане в София късно вечерта.
 
Цена на човек, за пакет, в лева Промоционални цени до 28.02.2019 Цени след 01.03.2019
 На човек в двойна стая и тройна стая 265.00 лева 295.00 лева
Дете от 3 до 12 г. с двама възрастни без ползване на легло 185.00 лева 205.00 лева
Дете от 3 до 12 г. с двама възрастни на допълнително трето легло 220.00 лева 240.00 лева
Доплащане за единично настаняване 50.00 лева 50.00 лева
 
Хотел „Golden Inn“ 3* се намира в центъра на Mайданпек и е заобиколен от зеленина. Разполага с пищна градина с барбекю и детска площадка. А-ла-карт ресторантът и барът на място предлагат традиционни специалитети и интернационална кухня.
Всички стаи в хотела разполагат със сейф, минибар и кабелна телевизия. Самостоятелна баня е с душ или вана, безплатни тоалетни принадлежности и сешоар. Всички те са оборудвани с балкон или тераса и безплатен Wi-Fi интернет достъп.
Хотелът предлага безплатни перални услуги и туристическо бюро, както и безплатен паркинг. Магазин за хранителни стоки ще намерите на 15 метра, а до пазара на града може да се стигне само на 150 метра.
Езерото Велики Затон, идеално за риболов и водни спортове, е на 2 километра, а пешеходни възможности са на разположение на 3 километра, на връх Старица.
Майданпек е малък град с население 10 000 жители в Източна Сърбия, намиращ се в планински район. Градът е административен център на Община Майданпек и се намира в Борски окръг. Името на града на български се превежда като Меденпек и произлиза от разработването на медните  находища и множеството мини в района в района. Възникнал като малко миньорско селище града се прочува с добива и производството на благородни метали и по-специално на злато и сребро. Днес част от старите мини са изоставени, въпреки това в града се намират множество златарски ателиета, предлагащи красиви бижута от благородния метал.

В Република Сърбия може да се заплаща само в сръбски динари, които са с плаващ курс: 
1 евро =  113-117 динара
1 лев = 57- 59  динара
 
Минимален брой туристи за осъществяване на екскурзията: 35 туристи
Места в автобуса: По реда на записване.
Срок за уведомление при недостиг на минималния брой туристи: 10 дни преди началната дата на отпътуване.
Начин на плащане: депозит 30% от пакетната цена, доплащане – до 10 дни преди отпътуване
Необходими документи: лична карта или валиден задграничен паспорт. За деца под 18 години пътуващи с 1 родител или без родители - нотариално заверена декларация, че са съгласни детето да пътува в чужбина и задължително паспорт. Деца, чийто родители имат различни фамилии е задължително да носят копие от акта за раждане на детето. За Република Сърбия няма визови, санитарни и медицински ограничения и специални изисквания.
Отговорност: Туроператорът не носи отговорност и не възстановява суми на туристи, на които по някакви причини им е отказан достъпа до Сърбия, поради забрана за напускане на страната, невалидни или липсващи документи или други независещи от него причини.Туроператорът си запазва правото на промени в последователността на мероприятията в зависимост от възможностите на сръбските партньори. Туроператорът е сключил застрахователен договор по  чл.97 от Закона за туризма „Отговорност на туроператора“ ъс ЗД „Евроинс“ АД  и номерът на застрахователната полица е: 03700100001658/28.09.2018

 


Цената включва:
Цената включва:
 • Транспорт с комфортен автобус;
 • 3 нощувки със закуски на шведска маса в хотел „Golden Inn“ 3* http://www.goldeninnhotels.rs/index.php/en
 • 2  вечери на 26.04. и на 28.04.2019 по меню без напитки, в неделя с жива музика/студено прдястие, салата, основно ястие с две гарнитури,хляб, десерт/;
 • 2 обяда по меню /супа или чорба, салата, основно ястие с две гарнитури,хляб, десерт/;
 • Традиционна сръбска Великденска празнична вечеря с жива музика на 27.04.2019 и с безлимитна консумация на напитки;
 • Посещение на музея в Зайчар и археологически комплекс Феликс Ромулиана /без включени входни такси/;
 • Посещение на археологически обект и музей Лепенски вир и крепостта Голубачки град/без включени входни такси/;
 • Посещение на Райковата пещера с местен водач /без включена входна такса/;
 • Медицинска застраховка с асистанс с 2000 евро покритие;
 • Пътни и магистрални такси;
 • Водач от фирмата и екскурзоводско обслужване.
 
Цената не включва:
 • Посещение на Хидроцентралата Железни врата с влизане в централа с местен водач /без включена входна такса/ – 25 лева;
 • Входните такси на посещаваните обекти /около 1450 динара = на около 25 български лева/;
 • Доплащане за гарантирани първи места, независимо от периода на записване – до 3-та седалка – 30 лева на възрастен и 20 лева на дете до 12 год.
 • Разходи от личен характер;
 • Доплащане за медицинска застраховка: Лица над 64 год. -4 лева.
 Входни такси:
 • Музея Зайчар и комплекс Феликс Ромулиана – 450 динара с включена беседа
 • Музея Лепенски вир – 350 динара с включена беседа и филм за обекта, намаление за деца до 7 год.
 • Вход в Райковата пещера с водач – 250 динара /изисква се подходящо облекло и удобни обувки за ходене по хлъзгав терен/
 • Входна такса в хидроцентрала Джердап 1 – 400 динара с екскурзовод /желаещите да влязат в централата е необходимода  да представят предварително в агенцията фотокопие на личната карта/
Допълнителните мероприятия се провеждат при минимум 20 човека.
 
Оферта № Е158
АБОНИРАЙТЕ СЕ ЗА НАШИЯ БЮЛЕТИН