Гранд тур на Китай + Хонг Конг и Макао

Вид транспорт: Самолет
Продължителност: 16 дни / 14 нощувки
Маршрут: София – Доха - Шанхай – Тонгли- Суджоу - Пекин – Сиан - Луоянг - Шаолин – Гуилин – Лонгшенг – Янгшуо – Кантон – Хонг Конг - Макао - Доха - София
Дати: 19.09.2020
Цена от: 4998 лв.
Начална дата Крайна дата Цена Резервирай
19.09.2020 04.10.2020 от 4998 лв. резервация
 • Програма
Програма
1 ден : София – Шанхай
Полет от София до Шанхай. Отпътуване от летище София, Терминал 2.

2 ден : Шанхай ( вечеря )
Пристигане в Шанхай. Посрещане на летището от местен екскурзовод. Трансфер до града. Разходка и свободно време на улица Нанкин. Посещение на акробатично шоу - спектакъл. Вечеря и нощувка в хотела.

3 ден : Шанхай – Тонгли -  Суджоу ( закуска, обяд и вечеря )
Закуска. Отпътуване за Тонгли. Построен на бреговете на езерото Таиху и на Големия Канал, Тонгли е заобиколен от вода и е набразден от канали, над които са изградени 49 моста с различни форми. Екскурзия из селището. Посещение на Градината на мислите след пенсиониране. Това е частна градина от 19 в. Обяд по време на екскурзията. Разглеждане на Суджоу познат още като китайската Венеция. Връщане в Шанхай. Вечеря на телевизионнта кула Перлата на ориента. Нощувка.

4 ден : Шанхай ( закуска, обяд и вечеря )
Закуска. Тръгване за посещение на Площада на народа и Музея на Шанхай, един от четирите най-хубави музеи в Китай, където се помещава изключителна колекция от бронзови предмети. Обяд по време на екскурзията. Посещение на Храма на Нефритения Буда. Посещение на Градината на Мандарина Ю. Това е класическа китайска градина. Старият център на Шанхай е съхранил своето колониално очарование, където безбройни улици и улички се преплитат като лабиринт. Разходка по Бунд. Вечеря и трансфер на гарата за нощния влак в спални вагони 1 класа в посока Пекин. Нощувка във влака. 

5 ден : Пекин ( закуска, обяд и вечеря )
Пристигане в Пекин сутринта. Посрещане от местен екскурзовод и трансфер до хотела за закуска. Посещение на Площад Тян Ан Мън, най-големия площад в света и център, в който се пресичат миналото с настоящето. В центъра на площада се издига Мавзолея на Президента Мао, който гледа към Портата на Небесния мир, водеща към Забранения град. Посещение на Забранения град. Той наброява над 9000 зали, сред които 6 най-важни постройки – Залата на Върховната хармония, където са се чествали официални церемонии, Двореца на Съвършената хармония, който е служел за зала за празненства, Двореца на Небесната чистота, Тронната зала, покоите на императриците, помещенията с наложниците, днес превърнати в музей, както и имперските градини. Обяд и след това посещение на Храма на Лама, единствения тибетски паметник в Пекин. Вечеря с Патица по пекински. Нощувка в хотела.

6 ден : Пекин ( закуска, обяд и вечеря )
Закуска в хотела. Екскурзия до Великата китайска стена в района на Митяню. Тя е единственото човешко творение, видимо с невъоръжено око от Луната. Тя се извива като гръбнак на дракон по протежение на около 6000 км. Великата китайска стена, датираща от династията Кин, е била изградена, за да предпазва Китай от варварските нашествия. Обяд по време на екскурзията. Разходка по Свещения път, опасан от двете страни с 36 мраморни статуи. Посещение на една от 13 гробници на династията Мин – Чанглинг, най-голямата в некропола. Връщане в Пекин. Вечеря и нощувка в хотела. 

7 ден : Пекин - Сиан ( закуска, обяд и вечеря )
Закуска в хотела. Посещение на Летния дворец. Някога той е бил Лятна резиденция на императорите. Разделен е на 4 части: официални сгради, апартаменти, храмове и места за разходка. Основната сграда е Двореца на Доброжелателността и Дълголетието. Там може да бъде видян дървен трон и двор, населен с животни от бронз. Обяд. Посещение на Небесния храм. Символизиращ съвършенството но архитектурата от династията Мин, “Тиянтан” или Небесния храм е днес символ на Пекин. Синът на Небето е изпълнявал там тържествени ритуали, за да измоли по-добра жътва, да издейства Божията милост и да поеме върху себе си греховете на народа. Вечеря в града. Трансфер на гарата за нощния влак в спални вагони 1 класа Пекин-Сиан. Нощувка във влака. 

8 ден : Сиан ( закуска, обяд и вечеря )
Пристигане в Сиан рано сутринта. Трансфер до хотела и закуска. Отпътуване към мястото, където се намира Теракотената армия. Известна колкото Великата китайска стена и Забранения град, погребаната Теракотена армия, датираща от 2000 г., е невероятно добре съхранена и продължава да бди над древния имперски некропол. През 1974 г. селяни, копаещи кладенец, откриват за света това, което е, без съмнение, най-значителната находка на 20 век – подземие, съхранило хиляди теракотени войници в естествен ръст с техните коне, готови за бой. Обяд. Разходка по Площада на барабана и на Кулата с камбаната. Банкет с равиоли и спектакъл с музика и танци на династията Танг. Нощувка в хотела. 

9 ден : Сиан - Луоянг - Шаолин – Сиан ( закуска, обяд и вечеря )
Закуска. Трансфер до гарата. Седящи места във високоскоростен китайски влак посока Луоянг.  Екскурзия до храма Шаолин (совалка едната посока), който е смятан за един от източниците на китайското бойно изкуство. Ще имате възможност да присъствате на демонстрация на Конг фу. Обяд. Завръщане в Луоянг. Посещение на пещерата Лонгмен, една от четирите най-красиви пещери в Китай, която датира от династията Уеи – 1500 години. В пещерата все още могат да бъдат видяни хиляди статуи, издълбани в скалата. Вечеря в града и трансфер на гарата. Седящи места във високоскоростен китайски влак посока Сиан. Посрещане и трансфер до хотела. Нощувка.

10 ден : Сиан - Гуилин ( закуска, обяд и вечеря )
Закуска. Посещение на парка с малката Пагода на Дивата Гъска. Посещение на Джамията и на мюсюлманския квартал. Обяд с местен специалитет. Трансфер до летището и полет до Гуилин. Пристигане в Гуилин. Посрещане от местен екскурзовод, трансфер до хотела за вечеря и нощувка. 

11 ден : Гуилин – Лонгшенг - Гуилин ( закуска, обяд и вечеря )
Закуска. Отпътуване за Лонгшенг. Посещение на терасовидните оризища в Лонгжи, измежду които “Гърба на дракона”. Разходка до селището Пинган. Обяд. Следобед завръщане в Гуилин. Вечеря и нощувка в хотела. 

12 ден : Гуилин – Янгшуо – Гуилин ( закуска, обяд и вечеря )
Закуска. Отпътуване за пристанището. Круиз по река Ли, която след Гуилин поема своя път на юг. Плаването надолу по течението на Лижянг е изпълнено с очарование по всяко време на годината. Обяд на борда. Следобед свободно време в Янгшуо. Посещение на чаена плантация и дегустация на чай. Завръщане в Гуилин. Вечеря в града. Нощувка.

13 ден : Гуилин - Кантон ( закуска, обяд и вечеря )
Закуска. Трансфер до гарата Гуилин- Кантон. Пристигане в Кантон. Посрещане от местен екскурзовод. Кантон е едно от най-старите пристанища на Китай, пресечна точка между Централната империя, индийския свят, арабския свят и Запада. За това свидетелстват храмовете, джамиите и катедралите в непосредствена близост от Хонг Конг.  Посещение на Резиденцията на семейство Чен и разходка по остров Шамиан, стара англо-френска концесия. Накрая разходка по пазара Кинг Пинг. Обяд в града. Посещение на Музея на краля на Наниуе. Вечеря и нощувка в хотела. 

14 ден : Кантон - Хонг Конг ( закуска и обяд )
Закуска. Трансфер до пристанището и отпътуване за Хонг Конг с корабче. Посрещане от местен екскурзовод и трансфер до хотела. Обяд в местен ресторант по време на екскурзията. Обзорна екскурзия на остров Хонг Конг: връх Виктория, рибарското селище Абърдийн, включително сампан райд. Самостоятелна вечеря. Нощувка.

15 ден : Хонг Конг – Макао ( закуска )
Закуска. Свободно време за разходка из Хонг Конг или възможност за екскурзия до Макао – по желание и срещу допълнително заплащане – заплаща се в България. Трансфер до летището. Полет към България. Отпътуване от летище Хонг Конг.

16 ден : Пристигане в София 
Пристигане в София.

Цени :
  Възрастен в двойна стая Единична стая
Ранни резервации
до 15.12.2018 г.
5898 лв. 6548лв.
Стандартни цени при
записване след 15.12.2018г.
6189 лв. 6839лв.


Цената включва:
Цената включва:
 • Самолетен билет София – Доха -  Шанхай – Хонг Конг – Доха- София
 • Летищни такси - 398 Евро
 • 1 вътрешен полет с летищни такси Сиан – Гуилин
 • 2 нощни влака спален вагон 1-ва  класа Шанхай - Пекин, Пекин - Сиан
 • Транспорт с комфортен автобус за посещенията и екскурзиите
 • Китайски високоскоростен влак Сиан-Луоянг-Сиан, Гуилин-Кантон
 • 14 нощувки / 12 в хотели по програмата и 2 във влак 1 класа/
 • 14 закуски
 • 11 обяда в ресторанти по време на екскурзиите
 • 1 Обяд с местен специалитет в Сиан
 • 9 вечери в хотелите по програма
 • 1 Вечеря с Патица по пекински
 • 1 Банкет с равиоли и спектакъл с музика и танци на династията Танг
 • 1 вечеря на кулата Перлата на ориента
 • 1 безалкохолна напитка или 1 бира на всяко хранене (с изключение на Хонг Конг)
 • Входни такси на обектите, упоменати в програмата
 • Местни екскурзоводи на френски/английски
 • Превод на български език от съпровождащия екскурзовод
 • Посещение на Акробатично шоу в Шанхай
 • Посещение на китайската Венеция – Тонгли и Суджоу
 • Посещение на Забранения град
 • Посещение на Великата китайска стена
 • Посещение на манастира Шаолин
 • Посещение на древния имперски некропол с Теракотената армия
 • Посещение на терасовидните оризища в Лонгжи
 • Круиз по река Ли
 • Посещение на чаена плантация и дегустация на чай
 • Посещение на Резиденцията на семейство Чен и разходка по остров Шамиан
 • Медицинска застраховка за периода на пътуването с покритие 10 000 EUR към компания ЗД „Евроинс” АД, опция А (има оскъпяване за лица над 63 г.)


Цената не включва:
Цената не включва:
 • Такса обработка на документи за виза – 50 лева
 • виза за Китай – 80 долара към дата 15.07.2017 г.
 • екскурзия до Макао – 135 евро, заплаща се в България, осъществява се при мин. 15 туриста
 • Цена за доплащане на единична стая – 750 лева
 • бакшиши за шофьори и екскурзоводи – 100 лева ( заплащат се в България)
 • обяд и вечеря в свободния ден в Хонг Конг
 • разходи от личен характер
 • застраховка “Отмяна на пътуване”. За повече информация обадете се в офиса ни
 
Полетни детайли:
QR 228  11MAY  SOF DOH   13:00 17:50  
QR 870  11MAY  DOH PVG   02:25 16:20  
QR 815  26MAY  HKG DOH   01:20 05:20  
QR 227  26MAY  DOH SOF    06:50 12:00  

Резервация
 • Депозит, в размер на 2400 лева на човек
 • Копие на задграничен паспорт, валиден поне 6 месеца след датата на връщане
 • Доплащане до 40 дни преди датата на отпътуване
 
Информация: 
 • Считано от 16.08 Китайско посолство в София промени начина на подаване на визи. Всеки кандидат трябва да се яви лично при подаване, за да му бъдат взети биометрични данни.
 • Ваксинации не са необходими. 
 • Фирмата си запазва правото на размествания в предварително обявената програма, като се запазват включените услуги. 
 • Смяната на посочените хотели с подобни от същата категория не се счита за промяна в програмата. 
 • Фирмата не носи отговорност при промяна на цени и полети от авиокомпаниите. В случай на промяна на горивната такса, тя ще е дължима за всички резервации, без значение кога те са направени. Ако има такова изменение, информация за това ще бъде публикувана до 20 дни преди отпътуване и ще може да се заплати до 10 дни преди датата на тръгване. 

Примерни хотели по програмата:
 • Шанхай, Hotel River View
 • Пекин, Hotel Beijing Guangxi
 • Сиан, Hotel Sunda Gentleman International
 • Гуилин, Hotel Universal
 • Гуанджоу, Hotel Guangdong Victory
 • Хонг Конг, Hotel Harbour Plaza
 
Срокове за анулации и неустойки:
 • от деня следващ деня на подписване на договора до 60 календарни дни преди датата на тръгване– глоба в размер на 100 лв на турист + сумата за вече издадения самолетен билет.
 • от 59 до 30 календарни дни преди датата на тръгване - 100% от внесения депозит. 
 • от 29 до 14 календарни дни преди датата на тръгване - 75% от общата цена на организираното пътуване; 
 • под 14 календарни дни преди датата на тръгване - 100% от общата цена на организираното пътуване; 
 • Агенцията предоставя възможността на клиента да сключи застраховка „Отмяна на пътуване“, застраховка за разходите за съдействие, включително при репатриране, както и за случаите на злополука, болест или смърт
 • застраховка „ Отказ от пътуване” има 100% оскъпяване за лица над 65г.
Оферта № Е190
АБОНИРАЙТЕ СЕ ЗА НАШИЯ БЮЛЕТИН