ЕКСКУРЗИЯ ДО КИТАЙ ОТ ДРЕВНОТО КЪМ МОДЕРНОТО

Вид транспорт: Самолет
Продължителност: 9 дни / 6 нощувки
Маршрут: Шанхай – Жаоджияолу - Пекин
Дати: 15.11.2019
Цена от: 2343.08 лв.
Начална дата Крайна дата Цена Резервирай
15.11.2019 23.11.2019 от 4768.31 лв. резервация
 • Програма
Програма
ПРОГРАМА
 
 
 
 1 ден /19.03.2019г/СОФИЯ
Полет от София с Турски авиолинии в 21.15ч. Кацане в Истанбул в 23.50ч.
 
2 ден20.03.2019г/ШАНХАЙ / Вечеря
Полет от Истанбул в 01.45 и кацане в Шанхай в 17.10ч. Посрещане от представител на фирмата партньор.Вечеря в местен ресторант, след което настаняване в хотел Shanghai Zhongxiang4*или подобен.
 
3 ден21.03.2019г/ШАНХАЙ / Закуска и вечеря
Закуска.
Целодневна екскурзия на Шанхай – финансовата столица на Китай. Наричан още “Париж на Изтока” или “Китайският Чикаго.  Градът е дом на ултрамодерна съвременна архитектура, култура, изискани ресторанти и луксозни магазини.
Започваме обиколката си с посещение наХрама на Нефритения Буда. Името му идва от двете статуи на Буда,изработени от цяло парче бял нефрит,ювелирни, полупрозрачни с тържествен израз на лицата, показват отличните умения на творците им. Градините Yuyuan - има много живописни дворове, декорирани с барокови алпинеуми, басейни, растения, като всички са свързани с коридори и проходи.
Фабрика за перли – запознаване и получаване на знания за пресните перли.
Телевизионна кула – символа на Шанхай, известната кула е открита през 1994г и е висока 468 метра.
Пазаруване по булевард Nanjing Road  – започва от изкуствения кей (the Bund) в центъра на Шанхай и продължава в западна посока. По средата му се намира Народния площад. Известен със своята оживеност и модернизация, Nanjing Road печели репутацията си на "Първия търговски булевард в Китай", което е най-доброто място за пазаруване, също както са Пето авеню в Ню Йорк и Шанз-Елизе в Париж. Тук могат да бъдат намерени някои от традиционните за Шанхай храна и занаяти. Разходката по този булевард завършва на кея (the Bund) - известен крайбрежен квартал и най-известната забележителност на града. Думата „Bund“ е от англо-индийски произход и означава насип на първа линия. Това е също и най-популярното място за да се насладите на вечерната гледката на града.
Допълнителна екскурзия:Вечерна разходка с корабче по р. Хуан Пу (35 евро/68 лева).Вечеря и нощувка.
 
4 ден22.03.2019г/ШАНХАЙ/ Закуска и вечеря
Закуска.
Посещение наZhaojialou. Старинно и очарователно градче намиращо се в покрайнините на Шанхай, заобиколено от живописни канали. Градът е изграден от много старинни и живописни сгради, и е известно с множеството си сергии и различни видове прясна храна, която се приготвя на улицата. Тук може да опитате хрупкава свинска кожа, речни охлюви и различни видове супи.Следобяд завръщане в Шанхай.
 
 
Допълнителна екскурзия:Акробатично шоу - ще се насладите на едни от най-добрите акробати в света. (50 евро/98лева). Вечеря и нощувка.
 
 
5ден23.03.2019/ ШАНХАЙ-ПЕКИН/ Закуска и вечеря
Закуска.
Трансфер до ЖП гарата и отпътуване с високоскоростен влак за Пекин в 09:00ч. Пристигане в столицата на Китай в 13:48ч. Разходка по най-известната и модерна улица на Пекин Wangfujing street, след което вечеря и настаняване в хотел Beijing Plaza 4* или подобен.
 
6ден24.03.2019г/ПЕКИН / Закуска и вечеря
Закуска.
Туристическа обиколка на Пекин – град с над три хилядолетна история и административен център на Китай повече от 850 години. Екскурзията включва посещение на най-големия открит площад в света - Тян ан Мън(Площадна небесното спокойствие), като на него една от важните забележителности е прочутият мавзолей на видния китайски политик Мао Дзъдун.
Пешеходната разходка продължава с посещение на Забранения град,известен още като Зимния императорски дворец Гугун, откъдето почти 400 години династиите Мин и Чин са управлявали страната. Със своите 980 сгради и9999 стаи дворецът е обявен от ЮНЕСКО за част от световното културно наследство. Част от днешната обиколка е и посещението на Летния дворец - един от най-впечатляващите и големи дворци в света, с най-големия и най-добре поддържан парк в Китай, известен със своите градини и езера.Вечеря и нощувка.
 
7ден25.03.2019г/ ПЕКИН / Закуска и вечеря
Закуска.
Днешният ден е посветен на Великата китайска стена (ЮНЕСКО) - едно от чудесата на света и символ на Китай. Подобно на опашка на гигантски дракон с височина от 8 метра, тя се извива през планини, долини и гори в продължение на повече от 9000 км. Това уникално архитектурно творение, което ясно се вижда и от Космоса, безусловно свидетелства за величието на древен Китай.Великата китайска стена е символът на Китай и мъдростта на китайския народ. Направо е невероятно как китайците са успели да построят такава велика архитектура с обикновени и прости инструменти в древноста. 
Следва посещение на Нефритената фабрика и спирка за кратка фотопауза в Пекинския олимпийски парк, където може да се види отвън Националния стадион „Птиче гнездо“ (във формата на птиче гнездо) и Националния плувен център „Воден куб“, където са се провели олимпийските игри през 2008 г., след което посещение на чаена церемония.
Допълнителна екскурзия:Преди вечеря възможност за посещение на грандиозния шоу спектакъл «Династията на Златната Маска» - зашеметяваща комбинация от вода, светлина, музика и танци. – ( 55 евро/108 лева). Вечеря и нощувка.
 
8 ден 26.03.2019г./ ПЕКИН - ИСТАНБУЛ – СОФИЯ
Закуска.
Освобождаване на хотела, след което посещение на пазара за памук и коприна и Пекинската зоологическа градина. Построена през 1906 год. от династията Цин. Площта й тогава е била само 10 хектара и върху тях е имало няколко скромни къщчки на животни. Днес има редки китайски животни, като гигантска панда,  златна маймуна, червена панда, манджурски тигри, якове от Тибет, огромни морски костенурки, а също и отлична селекция от цял свят - индийски слонове, зебри, жирафи от Африка и още много други.
Вечеря, след което трансфер до летището за полет с Турски авиолинии за София през Истанбул в 00:50ч. / на 27.03.2019г
 
9 ден 27.03.2019г / ИСТАНБУЛ - СОФИЯ
Кацане в Истанбул в 06:10ч. и полет за София в 08:35ч. Пристигане в София в 08:50ч.

ПАКЕТНИ ЦЕНИ ПО ПРОГРАМАТА
 
Дата На човек в двойна стая Единична стая Трети възрастен на допълнително легло
19.03.2019г 1295Евро /
2533Лева
1470Евро / 2875 Лева 1265Евро /2474 Лева
 
 

Полетно разписание:

19.03    TK1030  София 21:15 - Истанбул 23:50                       

 20.03    TK 026   Истанбул 01:45 – Шанхай 17:10                        

 27.03    TK 021   Пекин 00:50 - Истанбул 06:10                        

 27.03    TK1027  Истанбул 08:35 - София 08:50  

 

 

 

Допълнителна информация:

·         {C}цените са изготвени при следните валутни курсове: 1 USD= 1,65лв.; като при увеличение или намаление на курса в размер на 8%  фирмата си запазва правото да преизчисли посочените цени до 21 дни преди пътуването

·         {C}Офертата важи при минимум 15 туристи.

 

 

 

В случай, че ПОТРЕБИТЕЛЯТ прекрати доброволносвоетопътуване, презвреметраенетому, всичкидопълнителниразходи, включително и транспортните, са за негова сметка.

ПОТРЕБИТЕЛЯТ има право да прехвърлиправото си на пътуване на трето лице в срок съобразноспецификата на дестинацията, издаване на самолетнибилети по международни полети и не по-късно от 19.02.2019г., като се задължава да заплати на ТУРОПЕРАТОРА само дължимитесуми, свързани с евентуалнотопреиздаване на билетите.

 

Информация относноздравнитеизисквания: няма ЗАДЪЛЖИТЕЛНИ медицински и санитарниизисквания при пътуванедо Китай.

Пътуване на лица с ограничена подвижност: Пътуванетокатоцяло НЕ Е  подходящо за лица с ограничена подвижност.

 

Необходими документи за издаване на туристическа виза за Китай

o   {C}международен паспорт и копие на паспорта от страницата със снимката, валиден минимум 6 месеца след датата на завръщане

o   {C}такса за издаване на туристическа виза за еднократно влизане в страната – 60USDна човек

Ваксини - няма медицински изисквания за имунизации

 

Вид използван транспорт: Самолет и Автобус

 

Начин на плащане:

При резервация се внася депозит в размер на 600 евро или 1173 лв; доплащане 40 дни преди пътуването.


Пътуващитеимат право да прекратят едностранно договора по всяко времепредизапочването на изпълнението на туристическия пакет, след заплащане на следнитесуми:

 

·         {C}До 60 работни дни от датата на заминаване – без неустойка

·         {C}От 59 работни дни до 40 дни – 900 евро или 1760 лв

·         {C}От 40 работни дни до деня на отпътуване – 100% от стойността на пътуването

 

Забележка:  При лоши метеорологични условия или други форсмажорни обстоятелства програмата на екскурзията в Китай може да претърпи промяна в реда на провеждане!


 
 


Цената включва:
 • самолетен билет с Турски авиолинии София - Истанбул–Шанхай–Пекин -Истанбул–София с летищни такси 
 • 6 нощувки със закускив подбранихотели 4* - 3 н.в Пекин ( Beijing Plaza или подобен ),3 н. в Шанхай (Shanghai Zhongxiangили подобен )
 • Вечери по маршрута в местни ресторанти с китайска храна и включена чаша безалкохолна напитка или бира
 • Трансфер Шанхай - Пекин с влак стрела
 • Климатизиран транспорт
 • Входни такси за музеите и обектите по програмата
 • Екскурзоводско обслужванес превод на български език по време на програмата
 • Всички трансфери, упоменати в програмата
 • Медицинска застраховка с асистанс с покритие 10 000 евро на човек
 • Водач който ще придружава групата през цялото време


Цената не включва:
 • бакшиши заекскурзоводите, хотелите и ресторантите –30 евро/ 60 лв, заплащат се предварително в България.
 • билет за спектакъла «Династията на Златната Маска» в Пекин с включен трансфер – 55евро/108лв на човек (при минумум 10 записани туриста).
 • посещение на акробатично шоу в Шанхай – 50 евро/98лв на човек (при минумум 10 записани туриста).
 • лични разходи (телефонни разговори, мини-бар и др.), неупоменати в програмата услуги.
 • такса за издаване на груповатуристическа виза за еднократно влизане в страната – 60USDна човек (около 100 лв.).
 • По желание застраховка “Отмяна на пътуването” – около 3 % от пакетната цена. Застраховката се сключва в деня на записването.
Оферта № Е118
АБОНИРАЙТЕ СЕ ЗА НАШИЯ БЮЛЕТИН