Екскурзия до Китай - Шанхай и Пекин

Вид транспорт: Самолет
Продължителност: 9 дни / 6 нощувки
Маршрут: Неслучайно Китай от местен език се превежда като “Страната в центъра на света”. Без съмнение и в наши дни преводът обрисува съвсем точно най - многолюдната държава в света, с една от най-древните цивилизации и водеща световна икономическа сила. Каним ви да се потопите в тайните на тази уникална държава, която съчетава в себе си хилядолетна история, грандиозни архитектурни творения от стари времена (като Великата китайска стена, Теракотената армия), световни изобретения на човешкия гений (като барута, компаса и лунния календар), древни религии и медицина, грандиозни ултрамодерни сгради и нечуван технотронен бум.
Дати:
Цена от: 0 лв.
Начална дата Крайна дата Цена Резервирай
 • Програма
Програма по дни
 
Ден 1 19.03.2019г / СОФИЯ
Полет от София с Турски авиолинии в 21.15ч. Кацане в Истанбул в 23.50ч.

Ден 2 20.03.2019г / ШАНХАЙ / Вечеря
Полет от Истанбул в 01.45    и кацане в Шанхай в 17.10ч. Посрещане от представител на фирмата партньор. Вечеря в местен ресторант, след което настаняване в хотел Shanghai Zhongxiang 4* или подобен. Нощувка /1/.
 

Ден 3 21.03.2019г / ШАНХАЙ / Закуска и вечеря
пътуване до китай Закуска. Целодневна екскурзия на Шанхай – финансовата столица на Китай. Наричан още “Паpиж на Изтока” или “Китайският Чикаго.  Градът е дом на ултрамодерна съвременна архитектура, култура, изискани ресторанти и луксозни магазини.
Започваме обиколката си с посещение на Храма на Нефритения Буда. Името му идва от двете статуи на Буда, изработени от цяло парче бял нефрит, ювелирни, полупрозрачни с тържествен израз на лицата, показват отличните умения на творците им. Градините Yuyuan - има много живописни дворове, декорирани с барокови алпинеуми, басейни, растения, като всички са свързани с коридори и проходи.
Фабрика за перли – запознаване и получаване на знания за пресните перли.
Телевизионна кула – символа на Шанхай, известната кула е открита през 1994г и е висока 468 метра.
Пазаруване по булевард Nanjing Road  – започва от изкуствения кей ( the Bund ) в центъра на Шанхай и продължава в западна посока. По средата му се намира Народния площад. Известен със своята оживеност и модернизация, Nanjing Road печели репутацията си на "Първия търговски булевард в Китай", което е най-доброто място за пазаруване, също както са Пето авеню в Ню Йорк и Шанз-Елизе в Пaриж. Тук могат да бъдат намерени някои от традиционните за Шанхай храна и занаяти. Разходката по този булевард завършва на кея (the Bund) - известен крайбрежен квартал и най-известната забележителност на града. Думата „Bund“ е от англо-индийски произход и означава насип на първа линия. Това е също и най-популярното място за да се насладите на вечерната гледката на града.
Допълнителна екскурзия: Вечерна разходка с корабче по р. Хуан Пу (35 евро/68 лева). Вечеря и нощувка /2/.

Ден 4 22.03.2019г / ШАНХАЙ / Закуска и вечеря
Закуска. Посещение на Zhujiajiao. Старинно и очарователно градче намиращо се в покрайнините на Шанхай, заобиколено от живописни канали. Градът е изграден от много старинни и живописни сгради, и е известно с множеството си сергии и различни видове прясна храна, която се приготвя на улицата. Тук може да опитате хрупкава свинска кожа, речни охлюви и различни видове супи. Следобяд завръщане в Шанхай.
Допълнителна екскурзия: Акробатично шоу - ще се насладите на едни от най-добрите акробати в света (50 евро/98лева). Вечеря и нощувка /3/.

Ден 5 23.03.2019 / ШАНХАЙ-ПЕКИН / Закуска и вечеря
Закуска. Трансфер до ЖП гарата и отпътуване с високоскоростен влак за Пекин в 09:00ч. Пристигане в столицата на Китай в 13:48ч. Разходка по най-известната и модерна улица на Пекин Wangfujing street, след което вечеря и настаняване в хотел Beijing Plaza 4* или подобен. Нощувка /4/.

Ден 6 24.03.2019г / ПЕКИН / Закуска и вечеря
пътуване до китай Закуска. Туристическа обиколка на Пекин – град с над три хилядолетна история и административен център на Китай повече от 850 години. Екскурзията включва посещение на най-големия открит площад в света - Тян ан Мън (Площад на небесното спокойствие), като на него една от важните забележителности е прочутият мавзолей на видния китайски политик Мао Дзъдун. Пешеходната разходка продължава с посещение на Забранения град, известен още като Зимния императорски дворец Гугун, откъдето почти 400 години династиите Мин и Чин са управлявали страната. Със своите 980 сгради и 9999 стаи дворецът е обявен от ЮНЕСКО за част от световното културно наследство. Част от днешната обиколка е и посещението на Летния дворец - един от най-впечатляващите и големи дворци в света, с най-големия и най-добре поддържан парк в Китай, известен със своите градини и езера. Вечеря и нощувка /5/. 

Ден 7 25.03.2019г / ПЕКИН / Закуска и вечеря
пътуване до китай Закуска. Днешният ден е посветен на Великата китайска стена (ЮНЕСКО) - едно от чудесата на света и символ на Китай. Подобно на опашка на гигантски дракон с височина от 8 метра, тя се извива през планини, долини и гори в продължение на повече от 9000 км. Това уникално архитектурно творение, което ясно се вижда и от Космоса, безусловно свидетелства за величието на древен Китай. Великата китайска стена е символът на Китай и мъдростта на китайския народ. Направо е невероятно как китайците са успели да построят такава велика архитектура с обикновени и прости инструменти в древноста.  Следва посещение на Нефритената фабрика и спирка за кратка фотопауза в Пекинския олимпийски парк, където може да се види отвън Националния стадион „Птиче гнездо“ (във формата на птиче гнездо) и Националния плувен център „Воден куб“, където са се провели олимпийските игри през 2008 г., след което посещение на чаена церемония.
 Допълнителна екскурзия: Преди вечеря възможност за посещение на грандиозния шоу спектакъл «Династията на Златната Маска» - зашеметяваща комбинация от вода, светлина, музика и танци. – ( 55 евро/108 лева). Вечеря и нощувка /6/.

Ден 8 26.03.2019г. / ПЕКИН - ИСТАНБУЛ – СОФИЯ/
пътуване до китай Закуска. Освобождаване на хотела, след което посещение на пазара за памук и коприна и Пекинската зоологическа градина. Построена през 1906 год. от династията Цин. Площта й тогава е била само 10 хектара и върху тях е имало няколко скромни къщчки на животни. Днес има редки китайски животни, като гигантска панда,  златна маймуна, червена панда, манджурски тигри, якове от Тибет, огромни морски костенурки, а също и отлична селекция от цял свят - индийски слонове, зебри, жирафи от Африка и още много други.
Вечеря, след което трансфер до летището за полет с Турски авиолинии за София през Истанбул в 00:50ч. / на 27.03.2019г.

Ден 9 27.03.2019г / ИСТАНБУЛ – СОФИЯ/
Кацане в Истанбул в 06:10ч. и полет за София в 08:35ч. Пристигане в София в 08:50ч.


София-Истанбул-Шанхай-Пекин-Истанбул-София
 

ПАКЕТНИ ЦЕНИ ПО ПРОГРАМАТА

Дата

На човек в двойна стая

Единична стая

Трети възрастен на допълнително легло

19.03.2019 г.
ИЗЧЕРПАНИ МЕСТА!

1295 Евро / 2533 лв.

1470 Евро / 2875 лв.

1265 Евро / 2474 лв.

 

Полетно разписание:
 •  19.03    TK1030  София 21:15 - Истанбул 23:50                       
 •  20.03    TK 026   Истанбул 01:45 – Шанхай 17:10                        
 •  27.03    TK 021   Пекин 00:50 - Истанбул 06:10                        
 •  27.03    TK1027  Истанбул 08:35 - София 08:50  
   

Допълнителна информация:

 • Цените са изготвени при следните валутни курсове: 1 USD = 1,65 лв.; като при увеличение или намаление на курса в размер на 8%  фирмата си запазва правото да преизчисли посочените цени до 21 дни преди пътуването
 • Офертата важи при минимум 15 туристи.

В случай, че ПОТРЕБИТЕЛЯТ прекрати доброволно своето пътуване, през времетраенето му, всички допълнителни разходи, включително и транспортните, са за негова сметка.

ПОТРЕБИТЕЛЯТ има право да прехвърли правото си на пътуване на трето лице в срок съобразно спецификата на дестинацията, издаване на самолетни билети по международни полети и не по-късно от 19.02.2019г., като се задължава да заплати на ТУРОПЕРАТОРА само дължимите суми, свързани с евентуалното преиздаване на билетите.

Информация относно здравните изисквания:

Няма ЗАДЪЛЖИТЕЛНИ медицински и санитарни изисквания при пътуване до Китай.

Пътуване на лица с ограничена подвижност:

Пътуването като цяло НЕ Е  подходящо за лица с ограничена подвижност.

Необходими документи за издаване на туристическа виза за Китай:

 • Международен паспорт и копие на паспорта от страницата със снимката, валиден минимум 6 месеца след датата на завръщане.
 • Такса за издаване на туристическа виза за еднократно влизане в страната – 60 USD на човек

Ваксини - няма медицински изисквания за имунизации

Вид използван транспорт: Самолет и Автобус

Начин на плащане:

 • При резервация се внася депозит в размер на 600 евро или 1173 лв;
 • Доплащане 40 дни преди пътуването.

Пътуващите имат право да прекратят едностранно договора по всяко време преди започването на изпълнението на туристическия пакет, след заплащане на следните суми:

 • До 60 работни дни от датата на заминаване – без неустойка
 • От 59 работни дни до 40 дни – 600 евро или 1173 лв
 • От 40 работни дни до деня на отпътуване – 100% от стойността на пътуването

Забележка:  

При лоши метеорологични условия или други форсмажорни обстоятелства програмата на екскурзията в Китай може да претърпи промяна в реда на провеждане!

 

Туроператорът има сключена застраховка “Отговорност на Туроператора” по смисъла на чл.97 от Закона за туризма, с полица №: 1855013150000645046 на ЗАД „Армеец”Цената включва:
самолетен билет с Турски авиолинии София - Истанбул – Шанхай – Пекин - Истанбул – София с летищни такси. 6 нощувки със закуски в подбрани хотели 4* - 3 н. в Пекин (Beijing Plaza или подобен), 3 н. в Шанхай (Shanghai Zhongxiang или подобен) Вечери по маршрута в местни ресторанти с китайска храна и включена чаша безалкохолна напитка или бира Трансфер Шанхай - Пекин с влак стрела Климатизиран транспорт Входни такси за музеите и обектите по програмата Екскурзоводско обслужване с превод на български език по време на програмата Всички трансфери, упоменати в програмата Медицинска застраховка с асистанс с покритие 10 000 евро на човек Водач който ще придружава групата през цялото време


Цената не включва:
бакшиши за екскурзоводите, хотелите и ресторантите – 30 евро / 60 лв, заплащат се предварително в България. билет за спектакъла «Династията на Златната Маска» в Пекин с включен трансфер – 55евро/108 лв на човек (при минумум 10 записани туриста). посещение на акробатично шоу в Шанхай – 50 евро/98 лв на човек (при минумум 10 записани туриста). лични разходи (телефонни разговори, мини-бар и др.), неупоменати в програмата услуги. такса за издаване на групова туристическа виза за еднократно влизане в страната – 60 USD на човек (около 100 лв.). По желание застраховка “Отмяна на пътуването” – около 3 % от пакетната цена. Застраховката се сключва в деня на записването.
Оферта № Е176
АБОНИРАЙТЕ СЕ ЗА НАШИЯ БЮЛЕТИН