Куба-ром, пури и страстна салса

Вид транспорт: Самолет
Продължителност: 12 дни / 9 нощувки
Маршрут: Екскурзовод на български език по време на цялото пътуване!
Дати: 21.10.2019
Цена от: 4668.57 лв.
Начална дата Крайна дата Цена Резервирай
21.10.2019 01.11.2019 от 4668.57 лв. резервация
  • Програма
Програма по дни
 
Ден 1 25.03.2019/ София – Истанбул - Хавана
Заминаване от летище София за Хавана с редовен полет на Turkish Airlines през Истанбул в 21:20 ч. Кацане в Истанбул в 23:40 ч.
 

Ден 2 26.03.2019 / Хавана /обяд и вечеря
екскурзия до кубаСледващ полет в 02:30 ч. и пристигане в Хавана в 09:15ч.  Посрещане на летище Хосе Марти от представител на фирмата партньор. 
Хавана енай-известниятпристанищен карибски град. Вътрешното усещане, че животът в Хавана е спрял в 1960 г., го прави един от най-интригуващите и често посещавани градове в световен мащаб.
Днес ни предстои пешеходен тур из старата част на града, обявена от ЮНЕСКО за Световно културно наследство. Ще видим Сградата на Капитолио, Площада на Катедралата, Театъра, бул. Ел Прадо и Централния парк, Площада Сан Франсиско де Асизи, Площада на Оръжията, обграден с красиви барокови дворци, Паласио дел Сегундо Кабо, Градския музей, крайбрежната улица Малекон и др. Включен обяд в местен ресторант.
Турът ни завършва с посещение на музея на Рома.
Какво е Хавана без емблематичния Хавана Клуб! Посещението на Музея на рома е не просто пътешествие назад в историята на най-известната кубинска напитка, тук изживяваме в реално време производството на ром и вкусваме от истинската кубинска култура. Ромът е съществена част от културата на кубинците – творение на кубинския климат, география, история и народ. Разнообразието на Хавана клуб представлява именно това богато наследство. Той е истинският дух на Куба. В края на обиколката на музея можете да дегустирате различни видове ром.
Трансфер до хотела. Настаняване в хотел Florida 4* ( или подобен)  Свободно време за почивка и освежаване. Вечеря в хотела. Нощувка /1/.
 
 

Ден 3 27.03.2019/ Хавана – Тур на нова Хавана с ретро автомобили/около 3 часа – включен в цената/ закуска и вечеря
екскурзия до кубаЗакуска. В 9.30ч. започва нашата обиколка на новата част на града. С ретро автомобили се отправяме към Мирамар – дипломатическия квартал на Хавана. За разлика от центъра, тук повечето колониални палати са грижливо поддържани, изглеждат приказни с широките си дворове В този район се намират едни от най-скъпите хотели, ресторанти, почти всички чуждестранни посолства, а трилентовите булеварди и държавните учреждения подсказват, че тук живее елитът на Хавана. Прекосявайки не по-малко красивия и модерен квартал Ведадо, ще сеозовем пред внушителния 142-метров паметник на Хосе Марти, издигнат на Площада на революцията – емблематичното място, от което Фидел Кастро прави паметните си многочасови обръщения към нацията.
Следобяд свободно време из стара Хавана или по желание *полудневна екскурзия „По стъпките на Хемингуей“–срещу допълнително заплащане от 60 евро на човек.
Историята показва, че Куба е всъщност голямата любов, без която Ърнест Хемингуей не може да живее. Днес в страната могат да се видят много монументи на писателя. Тази екскурзия ще ни отведе до  Къщата- Музея на Хемингуей “Ла Вихия”, където писателят е живял от 1939 до 1960г.  След това ще се отправим към малкото градче Кохимар където той прекарва по-голямата част времето си, отдаден на една от големите му страсти – риболова, влизайки навътре в морето с любимата си лодка Ел Пилар. Това място ражда „Старецъти морето“, за който Хемингуей получава „Пулицър“ през 1953 г.
Ще посетим и площада кръстен на Хемингуей в Кохимар, както и ресторант „Терасата на Кохимар”, който писателят обичал да посещава, наслаждавайки се на прекрасната гледка към морето.
Връщаме се отново в Хавана за да се насладим на вечеря в ресторант La Divina Pastora – известен кубински ресторант, разположен на брега на морето. Тук ще можете да опитате изискана кубинска кухня, любувайки се на прекрасна гледка към пристанището. Трансфер до хотела. Нощувка /2/.
 

Ден 4 28.03.2018/ Хавана – Винялес – Хавана / закуска и обяд
екскурзия до куба Закуска в хотела. Днес предстои целодневна екскурзия до долината Винялес - включена в цената. Долината се е сгушила в планинската верига Сиера де лос Органос на около 140 км от Хавана, в която палмите се редуват с борове. Наричат долината „градините на Куба”, защото ръждивочервената почва там ражда тютюна, от който се правят най-добрите кубински пури. Национален парк Винялес заедно с едноименното градче се намира под закрилата на ЮНЕСКО (от 1999 г.) заради местните традиции и архитектура и неповторимия пейзаж, в който доминират внушителни скали, изникващи като острови от дъното на долината, и които  местните наричат „моготи”. Те представляват хълмове със заоблени върхове, покрити с гъста и пищна растителност, останки от платото, разрушено от мрежа от подводни реки, съществувала преди милиони години. Що се отнася до тютюна, няма две мнения - най-добре е да е от Пинар дел Рио. Ще посетим местна фабрика и ще видим как се правят световноизвестните кубински пури, Следва обяд в местен ресторант. След обяда ще имаме възможност да се докоснем до друг удивителен свят– този на пещерите. Преди 100 млн. години мрежата от подводни реки е издълбаламножество пещери във варовиковите скали, а ние ще се разходим с лодка в една от тях.
Връщане в Хавана.
Тази вечер по желание и срещу допълнително заплащане от 98 евро, ще имате възможност да посетите Бар  Тропикана – Барът отваря врати в Новогодишната нощ на 1939г. и оттогава се превръща в емблема на Куба.
екскурзия до куба Това е място, където пищността и цветността на фолклорната програма, ще наситят до безкрай вашите сетива. По време на представлението, което трае около 1 час и 45 мин, ще можете да проследите по много цветен и музикален начин, историята на Куба, от времето, познато на европееца. Още от ерата на Капоне в шоуто взимат участие най-малко 200 певци и танцьори,  а публиката под открито небе наброява 1750 души всяка вечер.  Отдалеч мястото прилича повече на ботаническа градина, защото сцената и масите са обградени от палми и тропически растения, а нищо не може да се сравни с естествения декор.
*Цената включватрансферот и дохотела, ¼ бутилка кубински ром Havana club Aсejo Especial, 1 безалкохолна напитка, 1 снак и настаняване на маса в специална зона. Дрес код :
*Полу – официално облекло: за мъжете - риза, дълъг панталон и затворени обувки; за жените – не се допускат големи дамски чанти, къси панталони и чехли.
* В бар Тропикана не се допускат лица под 18 години.
Връщане в хотела. Нощувка /3/.
 

Ден 5 29.03.2019/ Хавана – Сиенфуегос/ закуска и обяд
екскурзия до кубаЗакуска. Днес се отправяме към Сиенфуегос, известен още като  „Перлата на юга“.
Той е единственият град, основан от французите на острова (1819 г.) и това е причината в много от сградите да се усеща френското влияние, което го отличава от другите кубински градове, а да не забравяме, че тук ще видите и единствената в Куба Триумфална арка, посветена на независимостта на страната.
Славата на града се дължи именно на неповторимата за Карибите колекция от архитектурни паметници, които са запазили пищната неокласическа и барокова декорация. От 2005 г. историческият център на Сиенфуегос е включен в списъка на ЮНЕСКО. Ще се разходим по един от най-красивите булеварди на острова  - Прадо и ще стигнем до може би най-известната сграда в Сиенфуегос и неин символ – Паласио де Вале.  Този дворец е построен в периода 1913-1917 г. под вещото ръководство на италианския архитект Алфредо Колли, в модерния за онова време смесен архитектурен стил, включващ готически, романски, барокови елементи, с влияние и на завърши стила мудехар. Следва обяд в един от най-известните традиционни ресторанти в града.
Свободно време за разходка из малките улички на стария град.
Денят ни ще завърши с турна борда на катамаран (включен в цената), където ще посрещнем красивия карибски залез. Не спираме да се забавляваме под звуците на страстна кубинска музика плавайки из залива Сиенфуегос.
Свободно време за вечеря.Трансфер до хотел Jagua 4* (или подобен) Настаняване. Нощувка /4/.
 
 

Ден 6 30.03.2019/ Тринидад/ закуска и обяд
екскурзия до кубаЗакуска. Днес продължаваме към Тринидад - най-запазеният колониален град в Куба, разположен в подножието на планината Ескамбрай.  Пристигаме в карибско синия град и след кратка почивка започва нашата разходка из историческия център (през 1988 г. Тринидад, заедно с близката Долина на захарните рафинерии, е включен в списъка на ЮНЕСКО за световното културно наследство).  Обиколката ни включва главния площад Майор, на който е разположена църквата Св. Троица - символ на града. Построена през 1892 г., тя е съхранила разкошен мраморен олтар, украсен с местни скъпоценни камъни. Продължаваме към Двореца Кантеро, собственост на плантатора Хусто Кантеро, а днес е градския исторически музей. Освен стилните мебели, тук ще видим експонати и документи, разказващи за историята на града. Не пропускайте  да се изкачите на кулата – от върха ѝ ще се открие най-пленителната гледка към града, околните планини, а погледът стига чак до Карибско море.
Обяд в местен ресторант.
Следобяд ще посетим един от най-известните барове в града - La Canchanchara и ще опитаме едноименния коктейл – местната версия на дайкири (ром, сок от лайм и мед) – включено в цената.
Обиколката ни ще завърши с плажа Анкон, разположен на около 18 км от Тринидад, част от полуостров Анкон. Дълъг около 3 км, това е един от най-красивите карибски плажове и е място, което трябва да се види. 
Връщане в Тринидад. За по-автентично преживяване,  ще се настаним в подбрани колониални къщи в Тринидад, наричани тук casas particulares. Нощувка /5/.
 

Ден 7 31.03.2019/ Санта Клара- Варадеро/ All Inclusive
екскурзия до куба Закуска. По път за Варадеро ще посетим Санта Клара – градът, който се свързва с кубинската революция, и по-точно с битката и победата на Движението 26 юли, водено от аржентинския революционер Че Гевара. Тук е извършен ключовият атентат през декември 1958 г., организиран от аржентинския бунтовник. На мястото на атентата, с който е сложен края на проамериканския режим на Батиста, е направен музей, където са изложени лични вещи на революционера – оръжия, фотоси, документи. Негова бронзова статуя се извисява на пилон висок 16 метра, издигната през 1987 г. в памет на 20-годишнината от убийството на Че Гевара в Боливия. През 1988 г. зад статуята е построен мавзолеят, посветен на революционерите сподвижници на Че, убити по време на революцията в Боливия. През 1997 г. останките на 17 от тях, както и на самия Че Гевара са пренесени в него, а Фидел Кастро запалва вечния огън на 17.10.1997 г.
Пристигане във Варадеро. Настаняване в хотел Sol Sirenas Coral 4*.Свободно време. Вечеря и нощувка /6/.
 

Ден 8 01.04.2019/ Варадеро-All Inclusive
екскурзия до куба Закуска. Това е без съмнение едно от любимите места на посетителите на Куба. Свободен ден за плаж и развлечения на база AllInclusive в хотела.
По желание - срещу доплащане от 78 евро на човек – целодневна екскурзия „ Захар, Тютюн и Ром“– Днес  ще имате възможност да посетите главната фабрика за производство на захар „Jose Smith Comas” където ще Ви бъде представен процеса на производство на захар от захарна тръстика. Ще посетим плантация за захарна тръстика, ще имаме демонстрация на ръчното рязане на тръстиката и дегустация на сок – „guarapo”. Обяд в местен ресторант в град Cardenás.
Екскурзията включва разходка с влак с  парен локомотив от началото на 20-ти век да гарата в Cardenas, построена през 1875г. Нощувка /7/.
 

Ден 9 02.04.2019/Варадеро- All Inclusive
Закуска. Свободен ден за плаж и развлечения в хотела на база AllInclusive. Нощувка /8/.
 

Ден 10 03.04.2019/ Варадеро- All Inclusive
Закуска. Свободен ден за плаж и развлечения на база All Inclusive в хотела или по желание и срещу доплащане от 72 Евро- полудневна екскурзия: разходка с катамаран до Rancho Cangrejo, вълнуващо преживяване, по време на което ще имате възможност да поплувате с делфини и да се потопите в кристалните води на Карибско море.
Нощувка /9/.
 

Ден 11 04.04.2019/Варадеро – Хавана – Истанбул Закуска
Закуска. Ранно освобождаване на стаите. Отпътуване за Хавана и трансфер до летище Хосе Марти и полет за Истанбул в 9.20 ч.

Ден 12 05.04.2019/ Истанбул- София
Кацане в Истанбул в 09.20ч. След кратък престой продължаваме към София в 13.50. Кацане на летище София в 15:10 часа.


София-Истанбул-Хавана – Винялес – Сиенфуегос –Тринидад- Варадеро-Хавана-Истанбул-София
 
Пакетна цена:
Период на пътуване Цена на човек в двойна стая Цена за 3-ти възрастен на допълн. легло Цена за единично настаняване
 
25.03 – 05.04.2019
 
2387евро/
4669лева
2347евро/
4590лева
2669евро/
5221лева
 
Забележки:
  • При неблагоприятни метеорологични условия или други форсмажорни обстоятелства, е  възможно програмата да претърпи промяна! Полетните часове подлежат на препотвърждение от авиокомпаниите!
  • Туроператорът си запазва правото за промяна в реда на разглеждане на забележителностите, при необходимост.
 
Пътуващите имат право да прекратят едностранно договора по всяко време преди започването на изпълнението на туристическия пакет след заплащане на следните суми:
 
Срокове за анулации и неустойки:
  • при наличие на повече от 60 дни преди датата на отпътуване – неустойка не се удържа;
  • между 60-ия и 45-ия ден преди датата на заминаване се удържа размерът на внесения депозит, изискуем от авиокомпанията, като неустойка за анулирания самолетен билет;
  • между 45-ия и 20-ия ден се удържат 70% от стойността на ТП
  • при по-малко от 20 дни се удържа 100% от стойността на екскурзията.
 
В случай, че ПОТРЕБИТЕЛЯТ прекрати доброволно своето пътуване, през времетраенето му, всички допълнителни разходи, включително и транспортните, са за негова сметка.
ПОТРЕБИТЕЛЯТ има право да прехвърли правото си на пътуване на трето лице в срок съобразно спецификата на дестинацията, издаване на самолетни билети по международни полети и не по-късно от 25.03.2019 г., като се задължава да заплати на ТУРОПЕРАТОРА само дължимите суми, свързани с евентуалното преиздаване на билетите.
 
Информация относно здравните изисквания: няма ЗАДЪЛЖИТЕЛНИ медицински и санитарни изисквания при пътуване до Куба.
Пътуване на лица с ограничена подвижност: Пътуването като цяло НЕ Е  подходящо за лица с ограничена подвижност.
 
Туроператорът има сключена застраховка “Отговорност на Туроператора” по смисъла на чл.97 от Закона за туризма, с полица №: 18550 1315 0000 645 046 на ЗАД „Армеец”
 


Цената включва:
Самолетни билети София- Истанбул – Хавана – Истанбул- София с а/к Turkish Airlines, с включен багаж 30 кг; Летищни такси; 3 нощувки със закуски в Хавана в хотел 4*; 1 нощувка със закуска и обяд в Сиенфуегос хотел 4*; 1 нощувка със закуска и обяд в Тринидад в традиционни колониални къщи; 4 нощувки във Варадеро в хотел 4* на база All Inclusive; 2 обяда и 2 вечери в Хавана; Всички трансфери, упоменати в програмата; Пешеходна обиколка на старата част на Хавана; Полудневен тур с ретро автомобили из Модерна Хавана; Целодневна екскурзия до долината Винялес; Туристическа обиколка в Сиенфуегос; Круиз с катамаран в залива Сиенфуегос; Полудневна туристическа обиколка на Тринидад; Посещение на бар La Canchanchara с включен коктейл; Екскурзия до плажа Анкон, Тринидад; Посещение на Санта Клара, с посещение на музея на Че Гевара; Водач на български език по време на цялото пътуване; Медицинска застраховка с покритие 10 000 евро;


Цената не включва:
Виза за Куба – 25 USD Полудневна екскурзия – „ По стъпките на Хемингуей“ – 60 Евро Посещение на бар Тропикана с включен трансфер– 98 евро Целодневна екскурзия „Захар, Тютюн и Ром“ – 78 евро Полудневна екскурзия „Плуване с делфини“ – 72 евро Бакшиши за шофьорите и местните екскурзоводи –40 евро, заплащат се на място; Лични разходи на място; Застраховка „Отмяна на пътуване” – допълнителна информация можете да получите в офисите ни.
Оферта № Е188
АБОНИРАЙТЕ СЕ ЗА НАШИЯ БЮЛЕТИН