ПОРТУГАЛИЯ : ЛИСАБОН и ПОРТО

Вид транспорт: Самолет
Продължителност: 9 дни / 7 нощувки
Маршрут: Варна/ София – Лисабон - Кабо да Рока – Кашкаиш – Ещорил - Назаре – Авейро – Порто - Амаранте – Гимарайш - Брага - Куимбра – Ажуда - Кейлуж - Синтра - Лисабон - София/ Варна
Дати: 31.08.2019, 21.09.2019
Цена от: 1499 лв.
Начална дата Крайна дата Цена Резервирай
31.08.2019 08.09.2019 от 1499 лв. резервация
21.09.2019 29.09.2019 от 1499 лв. резервация
 • Програма
Програма
Акценти по програмата :
 • Неповторимо съчетание на екскурзия и почивка в Португалия
 • Централно разположен хотел в Лисбон
 • Хотел на брега на океана в Порто
 • Гарантирано тръгване и от Варна!
 • Допълнителна екскурзия до Синтра – едно от най-прелестните градчета не само в Португалия, но и в Европа!!
 • Екскурзоводско обслужване на български език със слушалки по време на туровете
 • Вечери в Порто
 
1-ви ден : София  - Лисабон
Сборно време на Аерогара София, Tерминал 2 в 19.00ч. Отпътуване за Португалия в 20.50ч.За пътуващите от Варна - сборно време на аерогара Варна в 15:30 ч.  Пристигане на летището в Лисабон в 23.00ч. Нощувка в района на Лисабон.

*за дата 30.04.2018
1-ви ден : София  - Лисабон
Сборно време на Аерогара София, Tерминал 2 в 18.00ч. Отпътуване за Португалия в 19.50ч. За пътуващите от Варна - сборно време на аерогара Варна в 15:30 ч.  Пристигане на летището в Лисабон в 22.00ч. Нощувка в района на Лисабон.

2-ри ден : Лисабон
Закуска. Полудневна туристическа обиколка на Лисабон: запознаване с манастира Жеронимуш, кулата Белейм, паметника на Откривателите, кварталите Байша, Алфама, площадите Комерсио, Росио, Рестаурадорес, разходка по Руа Аугуща. Свободно време за самостоятелно разглеждане на града. Връщане в хотела. Нощувка. 
 
3-ти ден : Кабо да Рока – Кашкаиш – Ещорил
Закуска. Свободен ден. По желание : екскурзия Кабо да Рока – Кашкаиш – Ещорил /допълнително заплащане/. Отпътуване за Кабо да Рока – най–западната континентална точка на Европа. След това продължаваме към Кашкаиш – древно рибарско селце, превърнало се през 19 в. в предградие, предпочитано от аристократите и до днес там могат да се видят едни от най-скъпите и красиви резиденции в Португалия; разглеждане на яхтеното пристанище, казино Ещорил и неговите градини.  Връщане в хотела. Нощувка.
 
4-ти ден : Лисабон – Назаре – Авейро – Порто
Закуска. Отпътуване за Порто. Попътно разглеждане Назаре – най-живописното рибарско градче в Португалия. Продължаваме към Авейро. Градче, осеяно с множество канали, по които туристите се придвижват с лодки като във Венеция. Отличава се с ослепителни цветови контрасти, характерни за скандинавските страни. Постройките са боядисани в най-различни цветове, а минаващите цветни лодки само допълват усещането за пъстрота.  Настаняване в хотел в района на Порто вечерта. Вечеря. Нощувка.  
 
5-ти ден : Порто
Закуска. Отпътуване в 08.00ч за втория по големина град в Португалия,  разположен на двата бряга на река Доро: историческия център – Стария град /UNESCO/ и квартал Рибейра. Посещение на катедралата, построена през 12 век, двореца Болса и моста Дон Луиш І, най – атрактивния от 6-те моста на река Доро, построен по проект на ученик на създателя на Айфеловата кула - Густав Айфел. Посещение на винарска изба и дегустация на световно известния Портвайн /допълнително заплащане/. Свободно време. По желание и при наличие на достъчно свободно време - разходка с корабче по река Доро. По време на круиза ще се насладите на впечатляващата гледка към стария квартал Рибейра и шестте моста над река Доро, свързващи Порто с Вила Нова де Гаия -  Дон Луиш I, Дона Мария Пия, Сао Жоао, Арабида, Фрейшо и Инфанте.   След това ще се отправите към устието на реката и живописното рибарско градче Афурада. Връщане в хотела. Вечеря. Нощувка.
 
6-ти ден : Амаранте Гимарайш - Брага
Закуска. Свободен ден. По желание: екскурзия до Амаранте, Брага и Гимарайш /допълнително заплащане/. Отпътуване за историческото градче Амаранте, разположено на река Тамега. След това ще разгледаме първата Португалска столица - Гимарайш. Тук е мястото, където Алфонсо Енрикеш се провъзгласява за крал на Португалия през 1139г. Градът е популярен с добре запазения си ранно – средновековен исторически център /UNESCO/ и малки улички, които подканят да се разходите по тях.  Разглеждане на замъка Сао Мигел от 10в, историческия център и двореца на дуковете на Браганса от 15в.  Отпътуване за средновековна Брага – често наричана „религиозната столица” на Португалия, заради големия брой църкви и катедрали. Градът е основан през 300 г пр.н.е от Келтите, бил е административен център при Римската Империя и епископски център през Средновековието. Разглеждане на историческия център: Катедралата в различни архитектурни стилове от 12в /UNESCO/, Епископския дворецПраса де Република, сградата на Общината и др. Отпътуване за бароковата базилика Бон Жезус де Монте, намираща се на върха на хълм, недалеч от Брага. До светилището се стига по впечатляващо двойно бароково стълбище - „Виа Сакра” с денивелация от 116м. Площадките на Виа Сакра впечатляват с интересни градини, малки параклиси, скулптури, и алегорични фонтани. Първият фонтан символизира раните на Христос, следващите пет сетивата, и последните три добродетелите. Връщане в хотела. Вечеря. Нощувка.
 
7-ми ден : Куимбра - Лисабон
Закуска. Отпътуване за Лисабон. Попътно разглеждане на Куимбра - често наричан „Университетската столица на Португалия”. Разглеждане на университета, който е бил кралски дворец. Атмосферата в бароковата Библиотека към него наподобява училището за магия и вълшебство „Хогуортс“ от филма „Хари Потър“. Свободно време в стария град на Куимбра, където тесните улички се вият надолу по хълма и отвеждат от Катедралата през множество арки до Байша – търговската част на града и църквата на Светия кръст, където е положен първия крал на Португалия, Алфонсу Енрикеш. Пристигане в Лисабон следобяд. Настаняване в хотел в Лисабон. Нощувка.   
 
8-ми ден : Ажуда – Кейлуж - Замъците на Синтра
Закуска. Свободен ден. По желание екскурзия до Ажуда – Кайлуж - Синтра /допълнително заплащане/. Посещение на Национален дворец  Ажуда с неговия впечатляващ интериор. Тронната зала е най – забалежителна, с невероятно изрисуваните си тавани. Много интересни са също : Балната зала, Музикалната стая и Зимната градина.  След това ще разгледаме Националния дворец в Кейлуж от 18в, който е един от най-внушителните дворци в стил Рококо, построен от крал Педро де Браганса и ползван за кралска резиденция. В Синтра/UNESCO/ има възможност за посещение на Паласио Насионал Синтра – двореца е бил официална резиденция на кралското семейство до началото на 20в; величествения замък Пена, построен през 19в. на една от най-високите точки на планината Синтра в интересна комбинация от различни стилове: Египетски, Готически, Ренесансов, Мануелино и Ориенталски; Кинта де Регалейра /UNESCO/ – загадъчен романтичен замък с отлично поддържан парк с езера, пещери, извори, фонтани. Една от най-големите атракции е Обърнатата кула, която е вкопана на дълбочина 27м под земята, а по спираловидно стълбище се слиза до най-ниското. Мистичната кула се свързва с алхимични и масонски ритуали. Свободно време за последни покупки и вечеря. В 21.00ч трансфер до летището.
 
9-ти ден : Лисабон - София
Отпътуване за България в 00:05ч. Пристигане на аерогара София в 06.00ч. /на следващия ден/.*Прстигане във Варна в 08:00 ч.

*за дата 30.04.2018
8-ми ден : Ажуда – Кейлуж - Замъците на Синтра
Закуска. Свободен ден. По желание екскурзия до Ажуда – Кайлуж - Синтра /допълнително заплащане/. Посещение на Национален дворец  Ажуда с неговия впечатляващ интериор. Тронната зала е най – забалежителна, с невероятно изрисуваните си тавани. Много интересни са също : Балната зала, Музикалната стая и Зимната градина.  След това ще разгледаме Националния дворец в Кейлуж от 18в, който е един от най-внушителните дворци в стил Рококо, построен от крал Педро де Браганса и ползван за кралска резиденция. В Синтра/UNESCO/ има възможност за посещение на Паласио Насионал Синтра – двореца е бил официална резиденция на кралското семейство до началото на 20в; величествения замък Пена, построен през 19в. на една от най-високите точки на планината Синтра в интересна комбинация от различни стилове: Египетски, Готически, Ренесансов, Мануелино и Ориенталски; Кинта де Регалейра /UNESCO/ – загадъчен романтичен замък с отлично поддържан парк с езера, пещери, извори, фонтани. Една от най-големите атракции е Обърнатата кула, която е вкопана на дълбочина 27м под земята, а по спираловидно стълбище се слиза до най-ниското. Мистичната кула се свързва с алхимични и масонски ритуали. Свободно време за последни покупки и вечеря. В 20.00ч трансфер до летището. Отпътуване за България в 23:15ч.
 
9-ти ден : Лисабон - София
Пристигане на аерогара София в 05.10ч. Отпътуване за Варна в 07.10ч. Прстигане във Варна в 08:00 ч.

Цени на човек :
Дата Възрастен в двойна стая Турист в единична стая Двама възрастни + дете до 12 год  
30.04.2018 1498лв 1870лв 1298лв
24.05.2018 1498лв 1870лв 1298лв
06.09.2018 1498лв 1870лв 1298лв
20.09.2018 1498лв 1870лв 1298лв
 
 
Допълнителни екскурзии
Допълнителни екскурзии, които се заплащат по желание и се осъществяват при
минимум 20 туристи:
 • традиционна Фадо вечер с вечеря при минимум 20 човека – около 50 EUR / организира се на място от представителя на агенцията/
 • еднодневна екскурзия до Ажуда - Кейлуж -  Синтра – 41 EUR
 • еднодневна екскурзия до Кабо да Рока – Кашкаиш – Ещорил - 45 EUR
 • еднодневна екскурзия до Амаранте – Гимарайш - Брага - 47 EUR
Деца до 10 год. ползват 50% отстъпка от цените на допълнителните екскурзии /с изключение на Фадо вечер/
!!! БОНУС!!!
При закупуване на пакет от 3 екскурзии в България – отстъпка 10% от цената им

Допълнителна информация:
 • Офертата важи при минимум 40 туристи
 • Цената на екскурзията е калкулирана при курс на 1 EUR = 1.96 BGN
 • Допълнителните екскурзии се осъществяват при минимум 20 туристи
 • При недостиг на минималния брой записани, туристът ще бъде уведомен най-късно 7 дни преди началото на пътуването.
 • Необходими документи за пътуване – лична карта, валидна 6 месеца след  датата на връщане. За лица под 18 год., пътуващи без родители или само с един от тях, се изисква нотариално заверена декларация от другия родител.
 • Ваксини – няма изискване за задължително ваксиниране преди влизане в страната
 • Възможно е да се наложи заплащане на градска такса, лично на рецепцията на всеки хотел – 2 Евро на турист/на дeн
 • Допълнителните екскурзии се заявяват и заплащат от България до 30 дни преди отпътуването.


Цената включва:
Цената включва:
 • Самолетен билет за директен полет София – Лисабон – София с АК „България Еър“
 • 23 кг. чекиран багаж, до 8 кг. ръчен
 • Летищни такси към самолетният билет
 • Трансфер с автобус летище – хотел – летище в Лисабон
 • 4 нощувки със закуски в хотел 3* в района на Лисабон
 • 3 нощувки със закуски в хотел 3* в района на Порто
 • 3 вечери в района на Порто
 • Полудневна туристическа обиколка на Лисабон
 • Полудневна туристическа обиколка на Порто
 • Разглеждане на  Назаре  и  Авейро
 • Водач/ Екскурзовод на български език по време на туристическите обиколки и по време на целия престой в Португалия
 • Медицинска застраховка за периода на пътуването с покритие 5 000 EUR с ЗК „Евроинс“ АД
 • Слушалки по време на туровете


Цената не включва:
Цената не включва:
 • Възможност за полет от и до Варна с включен багаж – 150 лв. /подлежи на препотвърждение/
 • Допълнителни екскурзии на място
 • Обяди и вечери
 • Възможно е да се наложи заплащане на градска такса, лично на рецепцията на всеки хотел – 2 Евро на турист/ на дeн за Лисабон и 1 Евро на турист/ на дeн в района на Порто
 • Входни такси за посещаваните обекти – от 3 до 18 EUR всеки
 • Посещение на винарска изба и дегустация на Портвайн - 10 EUR
 • Транспорт от центъра на Синтра до замъка Пена - 5 EUR /в двете посоки/
 • Застраховка „Отказ от пътуване” /за туристи над 63 г. има увеличение/
 • Разходи от личен характер
Срокове и начин на плащане:
 • Депозит - 500лв. при резервация.
 • Доплащане до 100%  и заплащане на заявените допълнителни услуги - 30 дни преди отпътуване
 • Плащането може да се извърши по банков път или в брой, с кредитна или дебитна карта в офиса на ТУРОПЕРАТОРА или при оторизираните му агенти.
Срокове за анулации и неустойки:
 • от деня следващ деня на подписване на договора до 60 календарни дни преди датата на тръгване – 100 лв на турист;
 • от 59 до 30 календарни дни преди датата на тръгване - 100% от внесения депозит;
 • от 29 до 14 календарни дни преди датата на тръгване - 75% от общата цена на организираното пътуване; 
 • под 14 календарни дни преди датата на тръгване - 100% от общата цена на организираното пътуване; 
 • Агенцията предоставя възможността на клиента да сключи застраховка „Отмяна на пътуване“, застраховка на сумите по договора за пътуване в случай на смърт, злополука или акутно заболяване на клиента или негов близък роднина.
 • застраховка „ Отмяна на пътуване” има 100% оскъпяване за лица над 63 г.
Оферта № Е76
АБОНИРАЙТЕ СЕ ЗА НАШИЯ БЮЛЕТИН