Съкровищата на Шри Ланка

Вид транспорт: Самолет
Продължителност: 10 дни / 7 нощувки
Маршрут: Коломбо - Ватала – Пинавала - Дамбула - Сигирия – Матале - Канди - Перадения – Нуавара Елия - Калутара - Коломбо
Дати:
Цена от: 0 лв.
Начална дата Крайна дата Цена Резервирай
  • Програма
Програма
 
Съкровищата на Шри Ланка
 
обиколен тур + почивка
 
Индивидуална програма
 
 
 
10 дни/7 нощувки
 
Индивидуален тур
 
 
Период на провеждане до 23.10.2018
 
Ден 1 - Кацане в Коломбо
Пристигане в Коломбо – най-големият град на Шри Ланка. Трансфер и настаняване в хотел във Ватала. Свободно време за почивка и самостоятелни занимания
 
Ден 2 – Ватала – Пинавала - Дамбула
След закуска ще се отправите към Дамбула, като пътят минава през Пинавала. По пътя се посещава сиропиталището за слонове Пинавала, основано е през 1975 г., за да приютява изоставените и ранени слонове. Сега броя им е над 65, вкючително малки слончета, донесени от различни краища, както и 23 новородени в резултат на размножителна програма.
 
Продължавате към Дамбула. Тук се намира комплекс от пещери, който е един от най-внушителните будистки храмове в света. Пет са най-посещаваните храмове, като в тях се съхраняват над 130 статуи на Буда (изкачването и слизането отнемат около час). Всъщност това е най-големият и най-добре запазен пещерен храмов комплекс в Шри Ланка (под егидата на ЮНЕСКО). Построен е около голяма гранитна скала, превръщайки я във впечатляващ будистки пещерен комплекс, наречен Раджа Маха Вихара. Положен върху основата на високата скала, храмът Дамбула се състои от 5 пещери, богато украсени с религиозни символи, рисунки и скулптори, съдържа 153 будистки изображения. Има още 4 важни манастира, които заедно формират комплекс, от който през 1848 г. монасите започват националното движение срещу британците.
 
Настаняване в хотел в Дамбула. Вечеря и нощувка.
 
Ден 3 – Дамбрула – Сигирия – Матале - Канди
След закуска – отпътуване към Сигирия. В Сигирия се намира „Крепостта в небето“, определяна като най-голямото съкровище на острова. Наричат я също и „Скалата на Лъва“, заради големият лъв, който някога е пазил входа на крепостта. Известна е и с фреските на момичета в естествени размери, запазили и до днес оргиналните си цветове. Изкачването и слизането отнемат около 2 часа.
 
Следва посещение на градината за подправки в Матале, където се отглеждат канела, кардамом, лютиви пипери и всички други подправки, които са традиционни за Шри Ланка. На място ще имате възможност да закупите подправки.
 
Следва посещение на ателие за батик, където ще можете да видите невероятните картни и щампи, произведени от майсторите на това изкуство.
 
Продължавате към Канди.
Кратка обзорна екскурзия на Канди с посещение на Храма на свещения зъб на Буда.
Канди е свещено будистко място, последната столица на синхалските царе. Тук се намира и Храмът на зъба на Буда (Шри Далада Малигава), известен с това, че в него се съхранява една от най-почитаните будистки реликви - зъбът на Буда. Смята се, че който го притежава, ще властва над страната, което е и причината винаги да е добре защитен. Специално за съхранението му е издигнат храмът „Далада Малигава”. Когато самият зъб се излага на показ, той се поставя в центъра на златен лотус, защото се вярва, че е открит в Индия именно върху цвят на лотус. Заради важното му религиозно и културно значение, той, заедно с целия град Канди, е включен в списъка с културното богатство на ЮНЕСКО.
 
Вечерта настаняване в хотела, вечеря и нощувка.
 
Ден 4 – Канди – Перадения – Нуавара Елия
След закуска отпътувате за Кралската Ботаническа Градина в Перадения, разположена върху площ от 147 акра. Създадена е през 1374 г. като градина за почивка на кралете на Гампола и Канди. Има повече от 5000 вида дървета, храсти и пълзящи растения. В градините се срещат редки и застрашени от изчезване видове от флората от тропическия свят.
Отпътуване за Нуавара Елия, като по пътя ще посетите и плантация за известния цейлонски чай.
Нуавара Елия е наричан "Малката Англия" на Шри Ланка. Намира се между красиви планини, долини, водопади и чаени насаждения. Предполага се, че е едно от най-прохладните места на острова, но всъщност климатът е като в английски пролетен ден, въпреки че температурата пада през нощта. Навсякъде около Нуавара Елия ще видите доказателства за британското влияние. Къщите са като провинциални английски вили.
 
Паркът Виктория, в сърцето на града, е прекрасно място за разходка или пикник. Сезоните може да отсъстват на други места в Шри Ланка, но тук можете да ги откриете сред цветята, които цъфтят през пролетта (март до май) и есента (август и септември).
 
Настаняване в хотела. Вечеря и нощувка.
 
Ден 5 - Нуавара Елия - Калутара
След закуска трансфер до Калутара, където ще имате възможност да се насладите на кратка плажна почивка.
Настаняване в хотела. Вечеря и нощувка.
 
Ден 6 и 7 - Калутара
Закуска. Свободно време за почивка, занимания на плажа и забавления.
Вечеря и нощувка
 
Ден 8
Закуска. Отпътуване за Коломбо.
Ще преминете през търговската зона и покрай Петах - пъстър традиционен ориенталски пазар. Ще посетите хиндуистки и будистки храмове и джамията Jumi Ul Alfar Jumma. Ще продължите с обиколката през холандската църква Wolfe dhal, съдебната палата, жилищния район Канелените градини, Площада на независимостта.
Следобед трансфер до летището за полет до дома.
 
 
*****КРАЙ НА ПРОГРАМАТА*****
 
Дати на отпътуване:
 
24.07.2018 г.; 31.07.2018 г.; 07.08.2018 г.; 14.08.2018 г.; 21.08.2018 г.; 28.08.2018 г.; 04.09.2018 г.; 11.09.2018 г.; 18.09.2018 г.; 25.09.2018 г.; 09.10.2018 г.; 16.10.2018 г.; 23.10.2018 г.
 
Цена в лева на човек настанен в двойна стая: 2879 лв.
Цена в лева на човек настанен в единична стая: 3282 лв.

ПОЛЕЗНА ИНФОРМАЦИЯ
Цената на екскурзията е калкулирана при цена на самолетния билет 672 € (за периода до 31.10.2018 г. с летищни такси. При промяна в цената на самолетния билет агенцията си запазва правото за промяна цената на туристическия пакет в съответната посока.
Цената на екскурзията е калкулирана при валутен курс 1 USD = 1.75 BGN. При промяна във валутния курс агенцията си запазва правото за промяна цената на туристическия пакет
 
Местна валута - Шриланкийска рупия (LKR).
Валутен курс: 1 € = 156,18 LKR ; 1 $ = 141,14 LKR
Часово време: София - 12 ч; Коломбо - 5.30 ч.
Български граждани, планиращи краткосрочно пътуване до Шри Ланка с цел бизнес или туризъм,трябва предварително да се регистрират в електронна система за пътуване (Electronic Travel Authorization System– ETA) на следния официален сайт: http://eta.gov.lk/slvisa/. Полученото по електронен път положително становище на шриланкийските власти по регистрацията следва да бъде представено на имиграционните власти на Шри Ланка при пристигане в страната, за да бъде положена виза.
Пътуването като цяло не е подходящо за лица с ограничена подвижност!
 
Пътуването се осъществява при мин. 2 пътуващи.
 
По желание продължителността на плажната ваканция може да се удължи с повече дни!
Цената включва:
Самолетен билет София - Коломбо – София (с 1 прикачване) на авиокомпания "Turkish Airlines" или “Qatar Airways” с включени летищни такси;
7 нощувки в хотели категория 4*;
Транспорт и обслужване от шофьор-водач на английски език по време на обиколния тур
Описаните в програмата турове и входните такси на обектите, за които се заплащат такива
Всички трансфери по програмата в Шри Ланка
Медицинска застраховка за 50 000 евро (За лица над 65 г. се налага доплащане)

Цената не включва:
Виза за Шри Ланка;
Разходи от личен характер;
Допълнителни екскурзии и активности;
Бакшиши и благодарност към персонала;
Застраховка "Отмяна на пътуване" (Препоръчваме Ви сключването на тази застраховка!).
Оферта № Е94
АБОНИРАЙТЕ СЕ ЗА НАШИЯ БЮЛЕТИН