КОНЦЕРТ

19 Ноември 2020 г.
КОНЦЕРТ

Зала България – 19 ноември 2020 – чрез учениците на Райна Кабаиванска ще съпреживеем музиката на Леонкавало –„ Реквием „ – ПРЕМИЕРА  и на Шопен – Втори концерт за пиано .

 

    Не се знае защо, станалият известен с операта „ПАЛЯЧИ“ ,  Руджеро Леонкавало не довършва Реквием в началото на миналия век . 

    В началото на нашия век Йозеф Аш се заема с реконструкцията на Реквием , с желанието да запознае публиката с гения на Леонкавало, като създава три версии на творбата . Световната премиера е на 22 август 2009 г, на XIV Международен фестивал в Брисаго . 

 

    Диригент на Българската премиера ще бъде Янош Аш – дирижирал премиерата през 2009 година със същите солисти .Янош Аш е работил съвместно с Павароти, Пласидо Доминго, Хосе Карерас .Работи и като пианист и педагог с  Катя Ричарели, Самюъл Рамей, Мариела Девия, Руджеро Раймонди и Никола Мартинучи.

 

    Ще се радваме на изпълненията на :

    -Мерили Санторо – изпълнителка – представила се отлично в  ролите на „Травиата“, Леонора в „Трубадур“, Моника в „Медиум“ от Джон Карло Меноти и други .  

    - Рейналдо Дроз – дебютира в операта „Betly“ на Доницети през 2019 г. в Швейцария . 

    -Даниел Ким баритон от Южна Корея , пожънал успехи и награди с ролите на Ренато в „Бал с маски „   , Фалстаф в операта на Верди „Фалстаф“   , Белкоре в  „ Любовен елексир „ на Доницети .


Всички новини »
АБОНИРАЙТЕ СЕ ЗА НАШИЯ БЮЛЕТИН