Априлска ваканция и Великден в Кападокия

Продължителност: 4 дни / 3 нощувки
Дестинация: Кападокия, Турция
Дати: 30.04.2021
Цена от: 0.00 лв.
 • Програма

ПРОГРАМА

 

Ден - 1
Сборен час на Летище София. Излитане в 08:00 ч. с полет София – Невшехир с Bulgarian Air Charter. Около 11:00 ч. местно време пристигане на летище Невшехир. Трансфер до избрания хотел и настаняване. Свободно време или по желание и срещу допълнително заплащане

-полудневна екскурзия до крепостта Учхисар и Аванос. Учхисар Калеси е малко градче, което се намира на 5 км от Гьореме и на 7 км от Невшехир. Това е най–високата точка в Кападокия. На върха се намира замъка Учхисар, с невероятна панорамна гледка към цялата област. Там се намират и скалните домове, които представляват стаи, издълбани в скалите. Не всички могат да бъдат разгледани, тъй като се обитават от множество гълъби.

В замъкът има скални църкви, както и византийски гробове на върха, които, за съжаление, са разрушени и ограбвани.

Връщане в хотела. Вечеря. Нощувка.

 

Ден - 2

Закуска. Свободен ден или по желание – допълнителни екскурзии (срещу заплащане):

-полет с балон над Кападокия (задължително се заявява се предварително от България, като местата са ограничени, цена – на запитване.). Рано сутринта трансфер (в 04:00 ч. или 05:00 ч.) и полет с балон с продължителност около 1 час. Връщане в хотела за закуска.

-полудневна екскурзия до Гьореме с посещение на музея на открито. Включва посещение на известното поклонническо място Гьореме с различни скални образувания, уникалните пещерни селища, изсечени в скалите - домове и цели дворци, паметник под егидата на ЮНЕСКО. По възможност и при достатъчно време ще посетите фабрика за изработка на керамика и винарна. По време на екскурзията ще бъде предвидено време за обяд (обядът не е включен в цената).

-вечерно мероприятие - традиционна турска вечеря с шоу прорама и продължителност от 20:00 до 23:00 ч. и с ключени ядки и плодове, алкохолни напитки местно производство - ракия, водка, бира, бяло и червено вино.

Вечеря. Нощувка

Ден - 3

Закуска. Свободен ден или по желание – допълнителна екскурзия (срещу заплащане):

-Долината Ъхлара и подземния град Деринкую. През 1963 година реставрацията на къща в град Деринкую довела до невероятно откритие. По време на строителните работи се отворил вход към пещера, водещ до подземен град на възраст от хиляди години и достигащ до 85 метра дълбочина. Той е невероятен, защото има 13 нива, които слизат дълбоко под земята с вентилационни шахти и 15 000 малки шахти, които вкарват въздух дори до най-дълбоките нива. Невероятното е, че стаите в скалите, които са намерени, могат да съберат приблизително 20 000 мъже, жени и деца. Били открити дори религиозни стаи, хранилища, преса за грозде и конюшни.

Построяването на подобен подземен град би било сериозно начинание за всеки, дори и в наши дни. А за онези времена този строеж е изумителен, равен по сложност на пирамидите в Египет.

Вечеря. Нощувка

Ден - 4

Закуска. Tрансфер за полет Невшехир – София с Bulgarian Air Charter.

 

Полетно разписание (подлежи на препотвърждение):

Превозвач: Bulgarian Air Charter

София – Невшехир: 08:00 – 11:00 ч. (местно време)

Невшехир – София: 12:00 – 13:00 ч. (местно време)

 
 
 
Допълнителни екскурзии
ТУРСКА ВЕЧЕР без включена вечеря
ТУРЦИЯ,КАПАДОКИЯ

Взимане от хотела и трансфер до ресторант в скалите. Представление с традиционни танци от седем различни региони на Турция, както и ориенталско бели денс шоу.

Неограничена консумация на плодове, местни алкохолни и безалкохолни напитки. Връщане в хотела.


Цената включва

трансфер


Цената не включва

допълнителна консумация.

ПОЛЕТ С БАЛОН НАД КАПАДОКИЯ (05:00-08:30)
ТУРЦИЯ,КАПАДОКИЯ

Заявява се при записване и подлежи на потвърждение. Местата са ограничени.

Взимане от хотела един час преди изгрев слънце (около 05:00 ч.) и трансфер до базата. Сервира се чай, кафе и сладки, дакато се изчаква участниците в мероприятието да бъдат разпределени за излитане. Следва кратък инструктаж от пилота и излитане. Издигане на височина от няколкостотин метра за магнетична гледка към района. Ще се реете над долити и каньони в продължение на 60 минути. След кацане, традиционно се организира парти с шампанско и сладки. Отпътуване за хотелите.


Цената включва

трансфер, полет с балон около 1 час.


Цената не включва

лични разходиЦена за възрастен 90 BGN
Цена за дете 80 BGN
  ДОЛИНИ И ПОДЗЕМНИ ГРАДОВЕ – целодневна екскурзия (09:00-17:00)
ТУРЦИЯ,КАПАДОКИЯ

Долина на розите – Кавусин – Ортахисар – подземния град Каймакли – долината на гълъбите

Взимане от хотела и отпътуване за долината на розите, една от най-красивите в Кападокия с популарните църкви, изсечени в скалите. Разходка и почивка в Кавусин, древногръцко селище, известно с християнските си църкви и къщи. Обяд и посещение на крепостта Ортахисар, подобна като стил на Учхисар, където могат да се видят пещери – складове. Следобед посещение на Каймакли (или Озконак) – подземен град, в който са живеели ранните християни. На връщане – преминаване през панорамната долина на гълъбите. Посещение на местна винарна. Отпътуване за хотелите.


Цената включва

трансфер, екскурзоводско обслужване, входни такси и обяд.


Цената не включва

лични разходи, дегустация на вина.Цена за възрастен 90 BGN
Цена за дете 80 BGN
  НАЙ-ДОБРОТО ОТ КАПАДОКИЯ – целодневна екскурзия (09:00-17:00)
ТУРЦИЯ,КАПАДОКИЯ

Долината Дервент – Пасабаги (долината на монасите) – Аванос – Гьореме

Взимане от хотела и посещение на долината Дервент, която изобилства от разнообразни приказни комини. Ще се разходим из изумителната долина. След това ще посетим Пасабаги (долината на монасите) с множество стълбове и шапки, характерни за района. Отпътуване за Аванос, известен с грънчарството си, датиращо още от времето на Хетите. Червената глина, с която са работили местните занаятчии идва от реката Кизилирмак, най-дългата в Турция. Обяд и отпътуване за музея на открито Гьореме с посещение на църкви, параклиси и манастири, издълбани в приказни комини от 10 до 13 век, с фрески по стените (входът за Гъмната църква не е включен в цената на екскурзията, посещава се по желание и срещу допълнително заплащане на място). Свободно време. Отпътуване за хотелите.


Цената включва

трансфер, екскурзоводско обслужване, входни такси и обяд.


Цената не включва

входна такса за Тъмната църква.Цена за възрастен 90 BGN
Цена за дете 90 BGN
  ТУРСКА ВЕЧЕР с включена вечеря
ТУРЦИЯ,КАПАДОКИЯ

Взимане от хотела и трансфер до ресторант в скалите. Представление с традиционни танци от седем различни региони на Турция, както и ориенталско бели денс шоу.

Вечеря с включена в цената неограничена консумация на плодове, местни алкохолни и безалкохолни напитки. Връщане в хотела.


Цената включва

трансфер и вечеря.


Цената не включва

обяд, входни такси за Деринкую – 25 TRY.Цена за възрастен 60 BGN
Цена за дете 60 BGN
  ШОУ НА ТАНЦУВАЩИ ДЕРВИШИ (18:00-19:00 или 21:00-22:00)
ТУРЦИЯ,КАПАДОКИЯ

Взимане от хотела в 17:30 или 20:30 и трансфер до мястото, кадето ще се проведе представлението. Едночасово шоу с въртящи се дервиши с автентична церемония и музикална атмосфера. Връщане в хотела.


Цената включва

трансфер


Цената не включва

храна и напиткиЦена за възрастен 70 BGN
  КАРАНЕ НА АТВ - 1 час
ТУРЦИЯ,КАПАДОКИЯ

Маршрут: Киличлар Вадиси – Кизилчурук панорама – Ак Вади

 

Забележки:

*всички превозни средства са с автоматични скорости и лесни за управление, не е необходим предишен опит.

*трасетата/маршрутите са специално подбрани и са по-скоро предизвикателни отколкото плашещи.

*лица под 12 годишна възраст не се допускат.


Цената включва

трансфер


Цената не включва

лични разходиЦена за възрастен 95 BGN
Цена за дете 95 BGN
  КОННА ЯЗДА - 1 час
ТУРЦИЯ,КАПАДОКИЯ

Маршрут: Киличлар Вадиси – Киз Килисеси – Гюлю вади – Кизилчурук панорама


Цената включва

трансфер и водач


Цената не включва

лични разходи

 

Резервации:

Авансово плащане: 350 лв./ човек при подписване на договор.

Краен срок за пълно плащане: 31 дни преди датата на заминаване.

 

ВАЖНО:

 1. Минимален брой туристи: няма;
 2. Няма специални медицински и здравни изисквания, свързани с пътуването.
 3. Пътуването не е подходящо за лица с ограничена подвижност.
 4. Българските граждани, пътуващи за страната, е необходимо да притежават валиден паспорт или лична карта минимум 6 месеца след датата на влизане в страната.
 5. Туроператорът си запазва правото да прави промени по програмата, авиокомпанията и полетното разписание.

 

Условия за прекратяване на договор:

ПЪТУВАЩИЯТ има право да прекрати договора за туристически пакет преди започването на изпълнението на туристическия пакет.

Когато ПЪТУВАЩИЯТ прекрати договора по горната точка, той е длъжен да заплати на ТУРОПЕРАТОРА такса за прекратяване на договора.

ПЪТУВАЩИЯТ има право да прекрати договора за туристически пакет преди започването на изпълнението на туристическия пакет, без да заплаща никаква такса за прекратяване в случай на неопределими и извънредни обстоятелства, настъпили или случващи се в мястото на дестинацията или в непосредствена близост до него, които засягат значително изпълнението на туристическия пакет или превоза на пътници до дестинацията.

При прекратяване на договора за туристически пакет съгласно предходната точка, ПЪТУВАЩИЯТ има право на пълно възстановяване на всички направени плащания за туристическия пакет, но няма право на допълнително обезщетение.

ПЪТУВАЩИЯТ може да прекрати договора по всяко време преди започването на изпълнението на туристическия пакет, след като заплати стандартните разходи за прекратяване на договора.

ПЪТУВАЩИЯТ дължи такса в размер на първоначалната вноска, ако прекрати договора до 30 дни преди започване изпълнението на туристическия пакет.

ПЪТУВАЩИЯТ дължи такса в размер на пълната стойност по договора, ако прекрати договора в периода между 30 дни преди започване изпълнението на туристическия пакет и датата на започване изпълнението на туристическия пакет включително.Цената включва:
 • Самолетен билет София – Невшехир – София с директен чартърен полет с Bulgarian Air Charter;
 • Летищни такси;
 • Трансфер летище – хотел – летище;
 • Регистриран багаж 20 кг и 5 кг ръчен багаж;
 • 3 нощувки на база закуска и вечеря в избрания хотeл;
 • ПAKET ЗА МАКСИМАЛНА СИГУРНОСТ;
 • Медицинска застраховка с покритие 10 000 евро и асистанс от Евроинс, с покрит риск за COVID-19;
 • Застраховка отмяна на пътуване с Евроинс с покрит риск за COVID-19 или положителен PCR тест преди отпътуване;
 • Представител на туроператора с български език.


Цената не включва:
 • PCR тест на лаборатория Рамус при отпътуване от България – 50 лв. за възрастни и деца над 5,99 г.;
 • PCR тест на лаборатория Рамус при връщане в България – 50 лв. за възрастни и деца над 5,99 г.;
 • Полудневна екскурзия до крепостта Учхисар и Аванос  – 50 лв. за възрастен и 25 лв. за деца до 11.99 г.;
 • Полет с балон над Кападокия – цена на запитване;
 • Полудневна екскурзия до Гьореме - 50 лв. за възрастен и 25 лв. за деца до 5.99 г.;
 • Традиционна турска вечеря с шоу прорама - 50 лв за възрастен и 25 лв за деца до 11.99 г.;
 • Целодневна ексукрзия до Деринкую и долината Ъхлара - 70 лв. за възрастен и 35 лв. за деца до 6.99 г.
 • Разходи от личен характер;
 • Такса гориво и вредни емисии – обявява се 21 дни преди полета;
 • Цените са калкулирани с параметри на самолетно гориво 400 щатски долара/тон при курс 1 Евро / 1.17 щатски долара.

Изберете хотели за резервация по програмата

Оферта № П358
АБОНИРАЙТЕ СЕ ЗА НАШИЯ БЮЛЕТИН