Уикенд в Истанбул

Вид транспорт: Автобус
Продължителност: 4 дни / 3 нощувки
Дестинация: Истанбул, Турция
Дати: 29.10.2020
Цена от: 265.00 лв.
 • Програма

Ден 1

СОФИЯ – ОДРИН – ИСТАНБУЛ (580 км.)

Отпътуване от София, от Централна автогара София в 06:00 ч. Преминаване на границата. Пристигане в Одрин (320 км. / около 4 часа). Посещение на джамията “Селимие”. Свободно време. Отпътуване за Истанбул (260 км. / около 3 часа). Настаняване в хотел. Нощувка.

Ден 2

ИСТАНБУЛ

Закуска. Пешеходна обиколка на Стария Истанбул: Хиподрума, Египетския обелиск, Змиевидната колона, Колоната на Константин, Синята джамия “Султан Ахмед”, султанския дворец “Топ кaпъ”, “Света София “. Свободно време.

По желание (срещу допълнително заплащане) – нощна обиколка на Истанбул: Златният рог, новата европейска част на града, кулата Галата, х-л Пера Пелас, преминаване в Азия по първият Босфорски мост, посещение на Пеещите фонтани на Истанбул Water Gardens, изкачване до хълма Чамлъджа, откъдето се разкрива панорама към целия европейски бряг, модерните небостъргачи и трите моста над Босфора. Нощувка.

Ден 3

ИСТАНБУЛ

Закуска. По желание (срещу допълнително заплащане) – панорамна обиколка на Истанбул: мостовете над Златния Рог, посещение на двореца Долмабахче, района Бешикташ, посещение на българската църква „Св. Стефан“.

Свободно време или по желание (срещу допълнително заплащане) – „Звездните места на Истанбул” – обиколка с корабче по Босфора, по време на която ще имате възможността да видите красивите сгради по бреговете му, дворците, крепостите Румели Хисар и Анадолу Хисар, къщите от филмите „Перла“ и „Пепел от рози“.

По желание (срещу допълнително заплащане) – вечеря с програма в ориенталско заведение, една вечер, която ще ни докосне до магията на Ориента. Нощувка.

Ден 4

ИСТАНБУЛ – СОФИЯ

Закуска. Посещение на шопинг център. Отпътуване от Истанбул в 13:00 ч. Пристигане в София късно вечерта.

 

Допълнителни екскурзии

Допълнителни Екскурзии

Вид

Цена за възрастен

Цена дете

2 – 11,99 г.

Вечеря с програма в ориенталско заведение

Вечерна

70 лв.

70 лв.

Панорамна обиколка с включен билет за двореца Долмабахче

Целодневна

80 лв.

80 лв.

Обиколка с корабче по Босфора

Полудневна

40 лв.

40 лв.

Нощна обиколка

Вечерна

20 лв.

20 лв.

 

ВЕЧЕРЯ С ПРОГРАМА В ОРИЕНТАЛСКО ЗАВЕДЕНИЕ

70 лв. / 70 лв. (деца 2 – 11,99 г.)

Вечеря с програма в ориенталско заведение, една вечер, която ще ни докосне до магията на Ориента.

Включено в цената: трансфер и вечеря.

Цената не включва: разходи от личен характер, допълнителна консумация, не включена в менюто на вечерята.

ПАНОРАМНА ОБИКОЛКА С ВКЛЮЧЕН БИЛЕТ ЗА ДВОРЕЦА ДОЛМАБАХЧЕ

80 лв. / 80 лв. (деца 2 – 11,99 г.)

Панорамна обиколка с автобус на Истанбул: мостовете над Златния Рог, посещение на двореца Долмабахче, района Бешикташ, посещение на българската църква „Св. Стефан“.

Включено в цената: трансфер, екскурзоводско обслужване и билет за двореца Долмабахче.

Цената не включва: разходи от личен характер.

ОБИКОЛКА С КОРАБЧЕ ПО БОСФОРА

40 лв. / 40 лв. (деца 2 – 11,99 г.)

„Звездните места на Истанбул” – обиколка с корабче по Босфора, по време на която ще имате възможността да видите красивите сгради по бреговете му, дворците, крепостите Румели Хисар и Анадолу Хисар, къщите от филмите „Перла“ и „Пепел от рози“.

Включено в цената: трансфер, разходка с корабче и екскурзоводско обслужване.

Цената не включва: разходи от личен характер.

НОЩНА ОБИКОЛКА НА ИСТАНБУЛ

20 лв. / 20 лв. (деца 2 – 11,99 г.)

Нощна обиколка на Истанбул с автобус: Златният рог, новата европейска част на града, кулата Галата, х-л Пера Пелас, преминаване в Азия по първият Босфорски мост, посещение на Пеещите фонтани на Истанбул Water Gardens, изкачване до хълма Чамлъджа, откъдето се разкрива панорама към целия европейски бряг, модерните небостъргачи и трите моста над Босфора.

Включено в цената: трансфер и екскурзоводско обслужване.

Цената не включва: разходи от личен характер.

 

Резервации:

Авансово плащане: 100 лв./ човек при подписване на договор.

Краен срок за плащане: 31 дни преди датата на заминаване.

Условия за прекратяване на договор:

ПЪТУВАЩИЯТ има право да прекрати договора за туристически пакет преди започването на изпълнението на туристическия пакет.

Когато ПЪТУВАЩИЯТ прекрати договора по горната точка, той е длъжен да заплати на ТУРОПЕРАТОРА такса за прекратяване на договора.

ПЪТУВАЩИЯТ има право да прекрати договора за туристически пакет преди започването на изпълнението на туристическия пакет, без да заплаща никаква такса за прекратяване в случай на непреодолими и извънредни обстоятелства, настъпили или случващи се в мястото на дестинацията или в непосредствена близост до него, които засягат значително изпълнението на туристическия пакет или превоза на пътници до дестинацията.

При прекратяване на договора за туристически пакет съгласно предходната точка, ПЪТУВАЩИЯТ има право на пълно възстановяване на всички направени плащания за туристическия пакет, но няма право на допълнително обезщетение.

ПЪТУВАЩИЯТ може да прекрати договора по всяко време преди започването на изпълнението на туристическия пакет, след като заплати стандартните разходи за прекратяване на договора.

ПЪТУВАЩИЯТ дължи такса в размер на първоначалната вноска, ако прекрати договора до 30 дни преди започване изпълнението на туристическия пакет.

ПЪТУВАЩИЯТ дължи такса в размер на пълната стойност по договора, ако прекрати договора в периода между 30 дни преди започване изпълнението на туристическия пакет и датата на започване изпълнението на туристическия пакет включително.

ВАЖНО:

 1. Минимален брой туристи: 20 души. При неосъществен минимален брой туристи туроператорът е длъжен да уведоми 7 дни преди започването на изпълнението на туристическия пакет.

 2. Няма специални медицински и здравни изисквания, свързани с пътуването.

 3. Пътуването не е подходящо за лица с ограничена подвижност.

 4. Българските граждани, пътуващи за страната, е необходимо да притежават валиден паспорт, минимум 6 месеца след датата на влизане в страната.

 5. Туроператорът си запазва правото да прави промени по програмата, авиокомпанията и полетното разписание.

 6. Туроператорът е със сключена застраховка „Отговорност на туроператора“ чрез застрахователен договор 13061810000253 при ЗД ЛЕВ ИНС АД със седалище гр. София, улица Цар Борис III, 136 В. Застрахователният договор е със срок от 08.09.2019 г. до 07.09.2020 г. Договорът е с лимит на отговорност 1 400 000 (един милион и четиристотин хиляди лева).Цената включва:
 • Транспорт с автобус;
 • 3 нощувки с 3 закуски в хотел 3* или 4*;
 • Пешеходна обиколка на стария Истанбул с екскурзовод;
 • Посещение на шопинг център;
 • Медицинска застраховка с покритие 10 000 евро и асистанс с ДЗИ;
 • За всички нови резервации от 04.02.2020 г. - включена застраховка ОТМЯНА НА ПЪТУВАНЕ с покритие за първите 1000 лв. на човек от ЗАД „БУЛСТРАД ВИЕНА ИНШУЪРЪНС ГРУП“.


Цената не включва:
 • Разходи от личен характер, входни такси за посещаваните обекти и прояви, посещавани по желание и градски транспорт;
 • Храна, напитки и услуги, неупоменати в програмата;
 • Входните такси за музеите – Топ Капъ – 72 т. лири, Св. София – 72 т. лири;
 • Вечеря с програма в ориенталско заведение – 70 лв.;
 • Панорамна обиколка с включен билет за двореца Долмабахче – 80 лв.;
 • Обиколка с корабче по Босфора – 40 лв.;
 • Нощна обиколка – 20 лв.;
 • Слушалки по време на екскурзиите – 6 лв.;
 • В общата цена на туристическия пакет не са включени такси, плащания и други допълнителни разходи, които не могат да се изчислят в разумна степен преди сключването на договора и може да се наложи да бъдат заплатени от пътуващия като напр. туристически такси, градски такси, такси за кацане или такси за отвеждане към или за слизане от борда на пристанища и летища, цената на входните билети за туристическите обекти, музеи, корабчета, фериботи, използването на обществен превоз за някои градове, консумираните напитки в автобусите или самолетите и др.;
 • Застрахователни суми и премии, и административни такси при доплащане за застраховка “Отмяна на пътуване” (по желание на клиента) за сумата на пакета над 1000 лв. е 6,00 лв. от страна на индивидуален клиент от ЗАД „БУЛСТРАД ВИЕНА ИНШУЪРЪНС ГРУП“.

Изберете хотели за резервация по програмата

Оферта № П278
АБОНИРАЙТЕ СЕ ЗА НАШИЯ БЮЛЕТИН