"Устрем 97" ЕООД - туризъм, транспорт, реклама
Лиценз No.3067. Член на БАТА.
 
 

  София, централен офис: (02) 9883181, 9883151
 
име парола
 

Новини

всички новини
Най-популярната дестинация у нас е Рилският манастир
17.10.2014


„Осем процента от туристите, които посещават страната ни, го правят заради културно-историческото наследство на България.“, заяви зам.-министърът на икономиката с ресор туризъм Бранимир Ботев по време на Седмия Черноморски туристически форум във Варна.

Според него мястото, което привлича най-много чуждестранни туристи е Рилският манастир. Известно е, че културният паметник е основан през Х век от св. Иван Рилски, в горното течение на Рилска река. Рилският манастир е един от най-значимите културни паметници в България, включен в списъка за световното наследство на ЮНЕСКО.

„Големият ни проблем не е липсата на обекти, а това, че не можем да ги превърнем в туристически атракции. Ние имаме 43 000 паметника, които са регистрирани като културно-историческо наследство.“, допълни Ботев.

Според него сезонният туризъм се е изчерпал преди 15 години и туристите обикновено искат да съчетаят почивката си с културен или религиозен туризъм, свързан с местните обичаи. В момента се разработва специален маршрут за исторически и религиозен туризъм заради повишения интерес от страна на руските туристи у нас, уточни зам.-министърът.

От началото на годината до момента чуждестранните туристи са с 6,7% повече в сравнение със същия период на миналата година, а директният принос към бюджета е в размер на 3,2 млрд. евро. 

всички новини

1997-2017 © Ustrem 97 Ltd. нагоре | начало