"Устрем 97" ЕООД - туризъм, транспорт, реклама
Лиценз No.3067. Член на БАТА.
 
 

  София, централен офис: (02) 9883181, 9883151
 
име парола
 

Новини

всички новини
Работи се по мащабен проект за океанариум в Бургас
17.10.2014


Проектът за изграждане на атракционния комплекс „Океанариум” в Бургас продължава да се изпълнява. Амбициите ни са да направим така, че градът да се превърне в „перла” на семейния отдих и туризъм. Това коментира Павел Стонкин - изпълнителният директор на фирмата „Уотър Атракшънс Къмпани Плюс“ АД, която е концесионер на въпросния обект. Инвеститорът на проекта е руската компания „Мостовик“.

Проектът предвижда изграждането на мащабно съоръжение в парк "Езеро". Към него са включени аквариуми от черноморски, средиземноморски и океански видове, както и делфинариум, авкапарк, СПА-комплекс и други обекти.

През лятото на миналата година от фирмата сключиха концесионен договор с община Бургас за проектиране, строеж и експлоатация на обекта. В споразумението е записано, че инвестицията трябва да бъде в размер на 50 млн. евро.

Според първоначалния план първата част от океанариума трябваше да бъде готова до средата на идната 2015 г. Запознати с проекта обаче твърдят, че това няма как да се случи заради финансови проблеми и просрочени задължения на инвеститорите.

От своя страна от компанията подчертаха, че имат временни затруднения, причина за които са забавени плащания за извършено стоителство на големи инфраструктурни обекти, в които дружеството „Мостовик“ има вложен капитал, пише в-к "Преса".

„В момента вече почти изцяло са проектирани обектите от обществен интерес в атракционния комплекс и същевременно продължава работата по насипването на земна маса на терена. Заради проливните дъждове в някои зони на терена на бъдещия комплекс са се активирали процеси, които трябва да бъдат спрени своевременно. Напълно са приключили планираните геоложки и геодезически проучвания”, обясняват от „Мостовик”.

Към момента в проекта за океанариум има инвестирани близо 2 млн. евро. 660 хил. лв. са концесионна такса, като към тях не влизат предадените на общината банкови гаранции.

всички новини

1997-2017 © Ustrem 97 Ltd. нагоре | начало