Куба - Хавана и Варадеро, с водач от България!

Вид транспорт: Самолет
Продължителност: 10 дни / 7 нощувки
Маршрут: София - Истанбул - Хавана - Варадеро - Истанбул - София
Дати: 16.09.2024, 14.10.2024
Цена от: 4620 лв.
Начална дата Крайна дата Цена Резервирай
16.09.2024 25.09.2024 от 4620 лв. резервация
14.10.2024 23.10.2024 от 4620 лв. резервация
  • Програма
Програма по дни
 
Ден 1

Отпътуване от Терминал 2 на летище София в 21:15 ч. за Истанбул с полет на авиокомпания „Turkish Airlines“. Кацане на летището в Истанбул в 23.50 ч.


Ден 2

Отпътуване за Хавана в 02.25 ч. с полет на авиокомпания „Turkish Airlines“. Кацане на летището в Хавана в 08.55 ч. Посрещане от представител на местната агенция. Туристическа програма с включен обяд в традиционен кубински ресторант в Хавана: Катедралният площад, Площадът на оръжията с Двореца на генерал-капитаните, където днес се помещава Градският музей на Хавана; морската алея „Малекон“; площад „Свети Франциск от Асизи“ с едноименния манастир, построен през XVII век и седалище на францисканците до XIX в.; посещение на популярния музей „Клуб Хавана Ром“ с възможност за дегустация на известния ром; Площадът на Революцията. Трансфер до хотела в Хавана. Настаняване. Свободно време. Нощувка.


Ден 3

Закуска. Целодневна екскурзия „По стъпките на Хемингуей и кубинските пури“ с включен обяд в традиционен кубински ресторант: посещение на работилница за пури и запознаване с изкуството на производството на известните кубински пури. По време на презентацията ще научите всичко, свързано с процеса на производството, както и тайната как се разпознава качествената пура. Ще има и демонстрация на живо как се прави истинската кубинска пура. Отпътуване по стъпките на Хемингуей: посещение на вила „Ла Финка Вихия“ – бившият дом на американския писател, превърнат в музей; посещение на Кохимар – малко рибарско селище, вдъхновило Хемингуей да напише известната си творба „Старецът и морето“ и където се намира статуята на писателя, направена от стари котви, подпори и инструменти, събрани от местните рибари; хотел „Амбос Мундос”, където той често отсядал през 1930 г.; автентичните бар-ресторантите „La Bodeguita del Medio” и „Floridita”, където са създадени популярните днес в цял свят коктейли мохито и дайкири. Нощувка.


Ден 4

Закуска. Целодневна екскурзия с включен обяд до долината Винялес в Пинар дел Рио – уникален пейзаж, осеян с гъсти гори хълмове от гигантски карстови образувания, наречени „моготи“. Фотопауза при Лос Хасминес, откъдето се открива удивителна гледка към долината и моготите. Прекрасната долина е обградена от величествени коркови палми. Това е един от най-плодородните райони на Куба, където се отглежда, събира, суши и преработва най-висококачественият тютюн в света. Тютюневото растение достига пълната си височина между ноември и февруари. След като реколтата приключи, до октомври се засаждат други култури като маланга, юка, царевица. През 1999 г. долината Винялес е обявена за обект на световното наследство на ЮНЕСКО. Посещение на ферма за тютюн, където ще се запознаете технологията на отглеждането на тютюна. Разходка с лодка през Пещерата на индианците – част от най-старата пещерна система в Куба. Разглеждане на гигантската праисторическа фреска на художника Леовихилдо Гонсалес върху 120-метрова скала – реплика на праисторически рисунки, разкриващи еволюцията на живота в планината Сиера де лос Органос. Нощувка.


Ден 5

Закуска. Отпътуване за Варадеро. Пристигане във Варадеро ранния следобед. Настаняване в хотела на база All Inclusive. Свободно време във Варадеро – най-известният курорт на Куба, превърнал се във визитна картичка на острова. Живописните му плажове с белоснежен фин пясък и лазурните води на Атлантическото крайбрежие са на челно място в класацията за най-чисти плажове в света. Плажната ивица на Варадеро се простира на цели 20 км и е защитена от най-големия коралов риф в Карибско море, а приказните морски дълбини и техните обитатели няма да оставят равнодушен нито един от любителите на подводните спортове – на разположение на посетителите са множество дайвинг центрове и огромна територия за гмуркане. Животът тук кипи не само през деня, но и през нощта. Сред безбройните дискотеки всеки гост на града ще намери идеалната за него комбинация от музика, танци и шоу програми. Живата музика, горещите ритми и екзотичните коктейли правят кубинските нощи незабравими. Нощувка.


Ден 6

Закуска. Свободно време и престой в хотела на база All Inclusive. Нощувка.


Ден 7

Закуска. Свободно време и престой в хотела на база All Inclusive. Нощувка.


Ден 8

Закуска. Свободно време. Обяд. Напускане на хотела. Отпътуване за Хавана. Настаняване в Хавана. Вечерта посещение на двучасов концерт в клуб „Buena Vista Sоcial Club“, по време на който музиканти от групата „Buena Vista“ ще изпълняват едни от най-известните кубински песни, като „Chan Chan“ или „La Bayamesa“ (включена вечеря, две напитки и трансфер с ретро автомобили). Нощувка.


Ден 9

Закуска (сух пакет). Трансфер до летището. Отпътуване в 09.35 ч. за Истанбул с полет на авиокомпания „Turkish Airlines“.   


Ден 10

Кацане на летището в Истанбул в 10.10 ч. Отпътуване за София в 14:45 ч. с полет на авиокомпания „Turkish Airlines“. Кацане на летище София (Терминал 2) в 15:05 ч.   

 

Продължителност на туристическата програма: 10 дни
Брой нощни пътувания по туристическата програма: 2 дни
Вид на пътуването: организирано пътуване
Тип транспорт: самолет
 
настаняване валидна
(от - до)
цена
Двойна стая с отделни легла (не се гарантира) - настаняването е включено в основната цена
Двойна стая със спалня (не се гарантира) - настаняването е включено в основната цена
Единична стая - 291 EUR
Допълнително легло в двойна стая - -15 EUR отстъпка
от основната цена
Допълнително легло в двойна стая за дете от 2 до 11.99 г. - -139 EUR отстъпка
от основната цена
 
  Допълнителни услуги  възрастова група / цени  
3 вечери в Хавана - / 85 EUR
 

Пояснения:
  • Цената на екскурзията е калкулирана при валутен курс 1 USD = 1,7 BGN. При промяна на валутния курс с повече от 6% агенцията си запазва правото за промяна на цената на екскурзията в съответната посока.
  • Организаторът си запазва правото да променя маршрути и часове или да премества екскурзиите за друг ден, когато климатичните условия налагат това, за да се гарантира сигурността и качеството на услугата.
  • Възможна е промяна в полетното разписание от страна на авиокомпанията.
  • Екскурзията се провежда при минимум 15 записани туристи.
  • Местната валута - Кубиснко песо (CUP); Кубиснко конвертируемо песо (CUC)
  • Валутен курс: 1 CUP = 0,07 BGN; 1 CUP = 0,03 EUR
  • Валутен курс: 1 CUC = 1,67 BGN; 1 CUC = 0,85 EUR
  • Часово време: София – 12 ч.; Куба – 05 ч.
  • Пътуването като цяло не е подходящо за лица с ограничена подвижност!
  • Няма медицински и здравни изисквания, свързани с пътуването.
  • Българските граждани, пътуващи за Куба, е необходимо да притежават предварително издадена виза, получена в дипломатическите и консулските представителства на страната в чужбина. Необходими документи за кандидатстване за виза: паспорт със срок на валидност не по-малък от 6 месеца към датата на връщане от пътуването, попълнен визов формуляр, информация за настаняването в Куба, самолетен билет. Възможно е да се проведе и интервю.

Цената включва:
  • самолетен билет София - Истанбул - Хавана - Истанбул - София на авиокомпания "Turkish Airlines" с включени летищни такси, чекиран багаж до 30 кг и ръчен багаж до 8 кг;
  • групови трансфери летище - хотел - летище;
  • 4 нощувки със закуски в хотел "Memories Miramar" **** (или подобен) в Хавана;
  • 3 нощувки на база All inclusive в хотел "Memories Varadero" **** (или подобен) във Варадеро;
  • туристическа програма в Хавана с местен екскурзовод с включен обяд;
  • посещение на Музея на рома в Хавана;
  • екскурзия "По стъпките на Хемингуей и кубинските пури" с включен обяд и посещение на работилница за пури;
  • целодневна екскурзия до Винялес с включен обяд и разходка с лодка в Пещерата на индианците;
  • концерт в клуб "Buena Vista Social Club" с включена вечеря, две напитки и трансфер с ретро автомобили в Хавана;
  • водач-преводач от България;
  • местен екскурзовод;
  • застраховка "Помощ при пътуване в чужбина" с лимит на отговорност 50 000 EUR на застрахователна компания "Армеец".


Цената не включва:
  • виза за Куба;
  • бакшиши за екскурзовод / шофьор: 3-5 USD на турист на ден (заплащат се на място от туристите);
  • входни такси за музеи, обекти и прояви, посещавани по желание;
  • разходи от личен характер;
  • градски транспорт;
  • Застраховка "Отмяна на пътуване" (Препоръчваме Ви сключването на тази застраховка!).
Оферта № Е110